Griekse spelt-burgers met tzatziki
Dit recept voor Griekse burgers op speltbollen met tzatziki is niet alleen ongelooflijk lekker, maar staat ook in slechts een kwartier op tafel. Deze hamburgers zijn heerlijk vullend en barsten van smaak. Een absolute aanrader voor liefhebbers van Grieks eten! Tzatziki is een makkelijk te maken recept met komkommer, olijfolie, Griekse volle yoghurt, knoflook, gedroogde munt en citroensap. En Biftekia? Dat zijn Griekse hamburgers die je zelf kunt maken.
Halveer een komkommer in de lengte en schraap alle zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof, bestrooi met een snufje zout en laat goed uitlekken. Dep de komkommer droog en meng het met 2 eetlepels olijfolie en 150 gram Griekse yoghurt. Pers er een teen knoflook boven uit en breng op smaak met verse gehakte munt, citroensap, peper en zout.
Ingrediënten
- 4 spelt bollen
- 400 gr gehakt (vega)
- 1 ei
- 1 ui
- 2 el platte peterselie vers
- 2 el dille vers
- olijfolie
- 200 gr tzatziki
- 1 komkommer
- 85 gr veldsla (zakje)
Instructies
- Snipper de ui heel fijn, hak de verse kruiden.
- Meng het gehakt, de dille, peterselie, het ei en de gesnipperde ui in een kom door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en maak er 4 ballen van.
- Druk de ballen plat en maak er hamburgers van. Verhit olijfolie in een pan en bak de hamburgers hierin gaar om en om in zo'n 10 minuten.
- Snij de broodjes doormidden en beleg deze met veldsla, plakjes komkommer en tzatziki.
- Leg de hamburger erop en dek het broodje af met de bovenkant van het broodje. Serveer de burgers met de overgebleven sla en komkommer.
Optioneel, rode ui ringen en fetakaas als extra topping. Geen spelt bollen in huis, neem pita's.
Ook lekker: Griekse salade met feta en olijven. Oregano, peterselie en dressing van rode wijnazijn, ’n summerproof salade tjokvol vitaminen.
Meer Griekse recepten zoals gekruide gyros, moussaka, souvlaki en natuurlijk tzatziki.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?