Griekse spelt-burgers met tzatziki

Fris van tzatziki
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Dit recept is super gezond en enorm lekker! In een kwartier op tafel! De hamburgers vullen goed en zitten vol met smaak.

Griekse burger, fris van tzatziki

Tzatziki is heerlijk, vooral in de zomer! Een makkelijk tzatziki recept van komkommer, olijfolie, Griekse volle yoghurt, knoflook, gedroogde munt en citroensap.
Halveer 1 komkommer in de lengte en schraap alle zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof, bestrooi met een mespunt zout en laat goed uitlekken. Dep de komkommer droog en schep om met totaal 2 el olie en 150 gr yoghurt. Pers 1 teen knoflook erboven. Breng op smaak met wat verse gehakte munt, citroensap, peper en zout.

Ingrediënten

  • 4 ronde speltbroodjes
  • 400 gr gehakt
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 el platte peterselie
  • 2 el dille
  • 200 gr tzatziki
  • 1 komkommer
  • 75 gr veldsla

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui heel fijn. Meng het gehakt, de dille, peterselie, het ei en de gesnipperde ui in een kom door elkaar. Voeg wat peper en zout toe en maak er 4 ballen van. Druk de ballen plat en maak er hamburgers van.
  2. 2Verhit olijolie in een pan en bak de hamburgers hierin gaar in ongeveer 10 minuten. Snij de broodjes doormidden en beleg deze met veldsla, wat plakjes komkommer en tzatziki. Leg de hamburger erop en dek het broodje af met de bovenkant van het broodje. Serveer de burgers met de overgebleven sla en komkommer.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...