Griekse spelt-burgers met tzatziki
Tzatziki en dille- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 590
Dit recept is enorm lekker, Griekse burgers op spelt bollen met tzatziki en ’t staat in een kwartier op tafel. De hamburgers vullen goed en zitten vol smaak. Griekse burger ’n aanrader!
Biftekia met tzatziki
Tzatziki ’n makkelijk recept van komkommer, olijfolie, Griekse volle yoghurt, knoflook, gedroogde munt en citroensap maak je zelf. Biftekia zijn Griekse hamburgers.
Halveer 1 komkommer in de lengte en schraap alle zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof, bestrooi met een mespunt zout en laat goed uitlekken. Dep de komkommer droog en schep om met totaal 2 el olie en 150 gr yoghurt. Pers 1 teen knoflook erboven. Breng op smaak met wat verse gehakte munt, citroensap, peper en zout.
Bereidingswijze Griekse hamburgers
- Snipper de ui heel fijn, hak de verse kruiden. Meng het gehakt, de dille, peterselie, het ei en de gesnipperde ui in een kom door elkaar. Voeg peper en zout naar smaak toe en maak er 4 ballen van. Druk de ballen plat en maak er hamburgers van.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de hamburgers hierin gaar om en om in zo’n 10 minuten. Snij de broodjes doormidden en beleg deze met veldsla, plakjes komkommer en tzatziki. Leg de hamburger erop en dek het broodje af met de bovenkant van het broodje. Serveer de burgers met de overgebleven sla en komkommer.
Optioneel, rode ui ringen en fetakaas als extra topping. Geen spelt bollen in huis, neem pita’s.
Ook lekker: Griekse boerensalade met feta en olijven. Oregano, peterselie en dressing van rode wijnazijn, ’n summerproof salade tjokvol vitaminen.
Meer Griekse Recepten zoals gekruide gyros, moussaka, souvlaki en natuurlijk tzatziki.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?