Griesmeelpudding uit de oven

Griesmeelpudding uit de oven

Met blauwe bessen
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min

Griesmeelpudding maken, het klinkt zo lekker ouderwets, deze puddinkjes niet hoor! Naar traditie bak ik deze griesmeel op 6 januari met 1 verstopte boon om drie koningen te vieren, heel feestelijk. Een makkelijk recept van Yvette van Boven.

Serveer je de griesmeel koud of warm?

Het kan allebei, zelf vind ik het lekker als het net uit de oven komt met warme besjes en wat suiker. Koud is de griesmeelpudding lekker met rode bessensaus en vruchten, in het bijzonder pruimen met amandelen.

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 60 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • schil van een citroen of 4 gekneusde peulen kardemom
  • 100 gr griesmeel
  • 2 eieren, gesplitst
  • snuf zout

Bereidingswijze recept griesmeelpudding uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng de melk samen met de suiker, vanille en citroenschil en of de kardemom aan de kook en zet het vuur niet te hoog. Voeg de griesmeel toe en laat alles al roerende een paar minuten inkoken tot de pap dik is. Zet het vuur uit en klop de dooiers erdoor.
  2. Laat iets afkoelen en haal de citroenschilletjes en of de kardemom eruit. Klop de eiwitten stijf met het zout. Klop het schuim door de griesmeelpap en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal of in kleine bakvormpjes.
  3. Bak de pudding in 30 minuten tot het gerezen en mooi goudbruin is. Serveer met fruit en poedersuiker.

De laatste 10 minuten schuif ik de blauwe bessen in de oven, de bessen worden zacht en deze pureer ik met een vork. Zo heb je een soort van compote die heerlijk smaakt op de griesmeelpuddinkjes.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...