Griesmeelpudding uit de oven

Griesmeelpudding uit de oven

Met blauwe bessen
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min

Griesmeelpudding uit de oven met blauwe bessen ’t klinkt zo ouderwets maar deze puddinkjes niet hoor. Naar traditie bak je deze griesmeel op 6 januari met 1 verstopte boon om drie koningen te vieren, heel feestelijk. Een makkelijk griesmeelpudding uit de oven recept van Yvette van Boven.

Griesmeel koud of warm

Griesmeel koud of warm eten, het kan allebei. Eet als ze net uit de oven komen met warme bessen en wat suiker. Koud is de griesmeelpudding lekker met rode bessensaus en vruchten en in ’t bijzonder pruimen met amandelen.

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 60 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 citroen ’t rasp of 4 gekneusde peulen kardemom
  • 100 gr griesmeel
  • 2 eieren gesplitst
  • snuf zout

Recept griesmeelpudding uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng de melk samen met de suiker, vanille en citroenschil en of de kardemom aan de kook en zet het vuur niet te hoog. Voeg de griesmeel toe en laat alles al roerende een paar minuten inkoken tot de pap dik is. Zet het vuur uit en klop de dooiers erdoor.
  2. Laat iets afkoelen en haal de citroenschilletjes en of de kardemom eruit. Klop de eiwitten stijf met het zout. Klop het schuim door de griesmeelpap en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal of in kleine bakvormpjes.
  3. Bak de pudding in 30 minuten tot het gerezen en mooi goudbruin is. Griesmeelpudding uit de oven, zó maak je dat.

Eet met fruit en poedersuiker of schuif de laatste 10 minuten blauwe bessen in de oven bij de griesmeel. De bessen worden zacht, pureer en je hebt ’n compote.

Ook lekker: Crème brûlée met verse vanille, ’n toetje met een krokant laagje, ’n frans klassiek dessert.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...