Griesmeelpudding uit de oven
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
- Kcal: 215
Griesmeelpudding uit de oven met vanille, 't klinkt misschien wat ouderwets maar dat zijn deze puddinkjes zeker niet. Naar traditie bak je deze griesmeel op 6 januari met 1 verstopte boon om drie koningen te vieren, heel feestelijk. Een makkelijk griesmeelpudding uit de oven recept van Yvette van Boven.
Griesmeel koud of warm
Griesmeel koud of warm eten, 't kan allebei. Eet met 'n klontje boter en zurige bessen als ze net uit de oven komen en 'n schep suiker, heerlijk! Koud is de griesmeelpudding lekker met een rode bessensaus en vruchten en in 't bijzonder pruimen met amandelen.
Recept griesmeelpudding uit de oven
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Breng de melk samen met de suiker, vanille en citroenschil en of de kardemom aan de kook en zet het vuur niet te hoog. Voeg de griesmeel toe en laat alles al roerende een paar minuten inkoken tot de pap dik is. Zet het vuur uit en klop de dooiers erdoor.
- Laat iets afkoelen en haal de citroenschilletjes en of de kardemom eruit. Klop de eiwitten stijf met het zout. Klop het schuim door de griesmeelpap en schep het mengsel in een ingevette ovenschaal of in kleine bakvormpjes.
- Bak de pudding in 30 minuten tot het gerezen en mooi goudbruin is. Griesmeelpudding uit de oven, zó maak je dat.
Eet met fruit en poedersuiker of schuif de laatste 10 minuten blauwe bessen of rood fruit in de oven bij de griesmeel. De bessen worden zacht, pureer en je hebt 'n compote.
Ook lekker: Crème brûlée met verse vanille, ’n toetje met een krokant laagje, ’n frans klassiek dessert.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?