Groene viscurry

Smaken uit Azië
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Proef de heerlijke smaken uit Azië in dit gerecht. Het is een superlekker, snel en gezond gerecht en binnen 20 minuten al op tafel! Vet een kommetje in en doe hier de rijst in. Draai het kommetje om op het bord en til het kommetje op. Zo krijg je een mooi bolletje rijst.

Groene viscurry

Viscurry, met bimi, broccoli, kokos, limoen en witvis. Heerlijk groene curry met smaken uit Azië. Een simpel recept. 

Ingrediënten

  • kokosolie
  • boemboe voor groene curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr oosterse wokgroenten
  • 200 gr bimi of broccoli of bloemkool
  • 300 gr witvis
  • 1 limoen
  • Vissaus
  • 225 gr pandanrijst

Bereidingswijze

  1. 1Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en doe de rijst terug in de pan. Laat de rijst droogstomen.
  2. 2Snij de vis in stukken. Snij de steeltjes van de bimi af want we gebruiken hier alleen de roosjes. Verhit de wok. Doe een eetlepel kokosolie in de wok en voeg de boemboe voor de curry toe. Verhit dit 1 á 2 minuten.
  3. 3Doe de vis in de wok en bak deze kort mee. Voeg hierna de oosterse wokgroenten en de bimi toe. Schep het geheel om en bak nog 2 minuten.
  4. 4Voeg vervolgens 200 ml kokosmelk toe. Voeg 2 eetlepels vissaus en het sap van een halve limoen toe. Roer alles goed door en laat het gerecht weer op temperatuur komen. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...