Groene viscurry

  • Porties: 2 á 3
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 20m

Een gerecht dat je geprobeerd moet hebben: groene viscurry. Proef de heerlijke smaken uit Azië in dit gerecht. Een voordeel: het gerecht is binnen 20 minuten al klaar en behoort daarom tot onze snelle recepten!

Tip: vet een kommetje licht in en doe hier de rijst in. Draai het kommetje om op het bord en til het kommetje op. Zo krijg je een mooi bolletje rijst.

Ben je benieuwd naar meer Aziatische gerechten? Kijk dan eens bij onze Aziatische recepten.

unnamed

Ingrediënten

  • Kokosolie
  • Boemboe voor groene curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gram oosterse wokgroenten
  • 200 gram bimi (of broccoli / bloemkool)
  • 300 gram witvis (bijvoorbeeld pangasiusfilet)
  • 1 limoen
  • Vissaus
  • 225 gram pandanrijst

Bereidingswijze

Stap1

Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af en doe de rijst terug in de pan. Laat de rijst droogstomen.

Stap2

Snij de vis in stukken. Snij de steeltjes van de bimi af (we gebruiken alleen de roosjes). Verhit de wok. Doe een eetlepel kokosolie in de wok en voeg de boemboe voor de curry toe. Verhit dit 1 á 2 minuten.

Stap3

Doe de vis in de wok en bak deze kort mee. Voeg hierna de oosterse wokgroenten en de bimi toe. Schep het geheel om en bak nog 2 minuten.

Stap4

Voeg vervolgens 200 ml kokosmelk toe (eerst goed schudden voor gebruik!). Voeg 2 eetlepels vissaus en het sap van een halve limoen toe. Roer alles goed door en laat het gerecht weer op temperatuur komen. Eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab