Groene viscurry

Groene viscurry

Met limoen en vissaus
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 490

Groene viscurry met limoen en vissaus, ’n curry vol groenten gezond, lekker recept en ’t staat snel op tafel.

Vis curry en kokos

Vis curry en kokos met bimi, broccoli, limoen en witvis. Heerlijk groene curry met smaken uit Azië, ’n simpel recept.

Neem een stuk kabeljauw, deze vis is erg smaakvol en heeft een vrij stevige textuur. Bak eventueel apart zodat je deze niet stuk roert in de pan.

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 95 gr boemboe groene curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr oosterse wokgroenten
  • 200 gr bimi of broccoli of bloemkool
  • 300 gr witvis
  • 1 limoen
  • 2 el vissaus
  • 225 gr pandanrijst
Curry met witvis

Groene curry met vis

  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Giet de rijst af doe terug in de pan en laat droog stomen.
  2. Snij de vis in stukken. Snij de onderste puntjes van de bimi af. Verhit een wok. Verwarm de kokosolie in de wok en voeg de boemboe voor de curry toe. Verhit 1 á 2 minuten en meng de kokosmelk mee samen met de vissaus en ’t sap van een halve limoen.
  3. Bak de vis in een aparte pan met een klein scheutje olijfolie om en om. Leg de vis apart op een bord. Bak de oosterse wokgroenten en de bimi in de pan van de vis en bak de groente beetgaar. Schep het geheel om en bak zo’n 5 minuten.
  4. Voeg de curry en de groenten samen roer door en laat ’t gerecht op temperatuur komen samen met de vis. Schep de rijst in kommen en schep de groene curry met vis erbij. Maak af met partjes limoen.

Serveer met krokante uitjes.
Tip: Wil je een dunne currysaus, voeg extra kokosmelk of bouillon toe.

Ook lekker: Indische rode curry met kip, knoflook en kokos.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...