Groene Pesto Dip

Italiaanse dip
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Klaar in: 5 min
Naar het recept

Wat kan je veel maken en al helemaal veel gerechten lekkerder maken met groene pesto. Deze groenepestodip kan je namelijk heel eenvoudig zelf maken, wat nog veel gezonder is ook! Deze heerlijke groenepestodip kan je lekker iets in dippen maar ook in veel salade’s en gerechten gebruiken. Een simpel en gezond recept waar je eindeloos mee kan variëren.

Dip van groene pesto

Pesto is te gebruiken als smaakmaker in zo veel verschillende gerechten, maar ook heerlijk om gewoon op brood te smeren. De extra vergine olijfolie zorgt naast de kruiden en de knoflook voor een lekkere pittige smaak. Ooit deze pesto zelf gemaakt? Je wilt nooit meer uit een potje!

Ingrediënten

  • 30 gr pijnboompitten
  • 40 gr basilicum
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  1. 1Rooster de pijnboompitten even kort in een droge koekenpan.
  2. 2Meng de geroosterde pijnboompitten, de basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie in een kom en meng dit tot een gladde massa met een keuken machine of staafmixer
  3. 3Breng op smaak met verse peper en serveer in een leuk schaaltje.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...