Groene pesto dip

Groene pesto dip

Italiaanse dip
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Klaar in: 5 min
  • Kcal: 494

Groene pesto dip, ’n Italiaanse dip die je makkelijk en snel zelf maakt. Deze groene pesto dip kan je bij veel gerechten toepassen. Als smeersel op toast, maak ‘m om mee te dippen, eet met een pasta of salade. Een simpel pesto kaasdip recept waar je eindeloos mee kan variëren.

Dip van groene pesto

Pesto is te gebruiken als smaakmaker in zo veel verschillende gerechten, maar ook heerlijk om gewoon op brood te smeren. De extra vergine olijfolie zorgt naast de kruiden en de knoflook voor een lekkere pittige smaak. Ooit pesto dipsaus zelf gemaakt? Easy pesto spread recept.

Ingrediënten

  • 30 gr pijnboompitten
  • 40 gr basilicum
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • 120 ml extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
Groenepestodip maken met parmezaan

Dip pesto

  1. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan.
  2. Meng de geroosterde pijnboompitten, de basilicum, Parmezaanse kaas en de olijfolie in een kom en meng dit tot een gladde massa met een keuken machine of staafmixer.
  3. Breng op smaak met vers gemalen peper en dip er op los, ’n Italiaanse dip pesto maak je zó.

Ook lekker: Pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden, ’n Napolitaanse pizza met dit recept voor groene pesto dip.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...