Groene pesto-dip
Groene pesto-dip is een echte smaakmaker die in geen enkele keuken mag ontbreken. Vanwege de frisse, kruidige smaak is deze Italiaanse dip ideaal voor veel verschillende gerechten. We gebruiken het niet alleen als dip voor groenten en chips, maar ook als smeersel op toast, als topping voor pasta of zelfs om een salade extra pit te geven. En het mooiste? Je kunt het helemaal naar jouw smaak maken! In de supermarkt vind je veel verschillende soorten pesto, maar weet je wat nog lekkerder is? Pesto-dip zelf maken! Zo bepaal jij zelf de verhouding van de ingrediënten en voeg je jouw favoriete kruiden of extra smaakmakers toe.
Met dit eenvoudige recept maak je de perfecte pesto-dip, die je keer op keer kunt aanpassen. Het geheim? Gebruik extra vergine olijfolie voor die rijke, volle smaak, en vergeet de knoflook niet voor een beetje pit. Maar het belangrijkste is dat je het mengt tot een gladde massa en proef wat er nog ontbreekt. Wil je het iets pittiger? Voeg dan een snuf chilivlokken toe. Zo maak je je eigen versie van deze klassieke Italiaanse dip, helemaal zoals jij het lekker vindt!
Ook lekker: oude kaas pestodip!
Ingrediënten
- 30 gr pijnboompitten
- 40 gr basilicum
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 120 ml olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan totdat ze lichtbruin zijn.
- Meng de geroosterde pijnboompitten, basilicum, Parmezaanse kaas, olijfolie en knoflook in een kom. Pureer dit tot een gladde massa met een keukenmachine of staafmixer.
- Breng op smaak met versgemalen peper en je hebt zo een heerlijke Italiaanse pesto dip.
Ook lekker: pizza Margherita met mozzarella en Italiaanse kruiden, of een Napolitaanse pizza met dit recept voor groene pestodip.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?