Groente tempura

Knapperig in een beslagje
  • Aantal: 1
  • Bereidingstijd: 3 min
  • Wachttijd: 7 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Groente tempura, een heerlijk Japans voorgerecht of hapje, ik ben er dol op! Je kan ze maken met alle soorten groenten, kies wat jij lekker vindt. Eenvoudig te maken met een dipje van sojasaus. Lekker vegetarisch!

Groenten gefrituurd, Knapperig in een beslagje

Bloemkool / Broccoli, Bimi / Boerenkool / Witlof / groene asperge, deze gebruik ik maar neem vooral de groenten waar jij van houdt! Een gezonde snack in een lekker beslag van ei en bloem. Serveer met Kappertjes en zeezout, maakt het helemaal af!

Ingrediënten

  • Gemengde groenten
  • 400 ml ijskoud water
  • 250 gr gezeefde patentbloem
  • 150 ml sojasaus
  • 1 citroen
  • 2 eierdooiers
  • 2 flessen zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. 1Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Klop de eierdooiers los met het ijskoude water.
  2. 2Roer vervolgens de bloem en een snufje zout door de losgeklopte eierdooiers. Doe dit totdat er een licht, klonterig beslag ontstaat. Zet de kom of schaal met beslag vervolgens apart in een schaal vol met ijsklontjes. Zo blijft het beslag koel.
  3. 3Haal de stukken groenten door het beslag. Frituur ze vervolgens in de hete olie (circa 2-3 minuten), totdat ze krokant en gaar zijn en leg op keukenpapier om uit te lekken.
  4. 4De groente tempura kan nu geserveerd worden met sojasaus, kappertjes en partjes citroen. Een dip van yoghurt en mint zou ook goed passen bij deze healthy snack.
Beoordeling: 4.3. van 3 stemmen.
Please wait...