Groentefriet en falafel met yoghurtdip

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 50m

Wil je eens iets speciaals op tafel zetten dat ook nog eens gezond is? Deze groentefriet met falafelballetjes, stukjes pitabrood en zelfgemaakte yoghurtdip is helemaal het einde! Lekker als hoofdgerecht, maar ook heerlijk om te snacken!

Benieuwd naar meer gezonde gerechten? Kijk dan eens bij onze gezonde recepten.

IMG_1560

Ingrediënten

  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 2 winterpenen
  • Olijfolie
  • Zeezoutmix groene kruiden
  • 300 gram falafel schijfjes of balletjes
  • 30 gram verse bieslook
  • 200 ml magere yoghurt of Griekse yoghurt
  • 10 pitabroodjes

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de wortels en snij ze in lange repen. Snij ook de paprika´s en courgette in lange repen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de groentefriet erop.

Stap2

Besprenkel de groentefrietjes met olijfolie en zeezoutmix en zet ze voor ongeveer een half uur in de oven. Keer ze halverwege om.

Stap3

Bak de falafelballetjes gaar volgens aanwijzingen op de verpakking in de laatste 10 minuten van de oventijd. Leg de pitabroodjes in een gril of bak ze in de laatste minuten in de oven mee.

Stap4

Snij de bieslook fijn en schep deze door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snij de pitabroodjes in kwarten zodat je ze gemakkelijk kunt dippen. Serveer de groentefriet met de falafelballetjes en de stukjes pita met de yoghurtsaus.

IMG_1562

IMG_1564

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

38

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab