Groentepizza met geitenkaas
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
Groentepizza met geitenkaas en een bodem van bladerdeeg, 'n vegetarisch pizza recept. Met knapperige Italiaanse groenten en zachte geitenkaas eenvoudig te maken.
Pizza van bladerdeeg
Pizza van bladerdeeg met paprika, prei, wortel, courgette en ui is een super snelle pizza die je zelf zo gemaakt hebt en beleggen kan natuurlijk met van alles. Deze Italiaanse groentepizza smaakt waanzinnig goed met zachte geitenkaas.
Snelle pizza van bladerdeeg
- Laat de plakjes deeg ontdooien. Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en fruit deze in een braadpan met de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en de kruiden toe en verwarm het geheel. Laat het ongeveer 10 minuten stoven tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met peper en zout
- Maak van de plakjes deeg één bodem en vouw de randjes om zodat er dadelijk een opstaand randje ontstaat. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem en strooi de Italiaanse groentemix erover. Verkruimel de geitenkaas boven de pizza en verdeel ook de zwarte olijven erover.
- Bak de pizza in zo'n 20 minuten af in de oven. Snij de pizza met geitenkaas in vieren en verdeel. Snelle pizza van bladerdeeg maak je zó.
Ook lekker: Pizza margherita maken met mozzarella en Italiaanse kruiden.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?