Groentestengels met dipsaus

Groentestengels met dipsaus

Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. Een leuk en simpel bijgerecht als rauwkost bij gourmet of kaasfondue recept. Ook als hapje op een feestje perfect. Groente stengels ofwel gezonde hapjes maken. Gezonde frieten of crudités mag je elke dag op tafel zetten, of geef mee in de trommel naar school of kantoor.

Ook lekker: Griekse yoghurt dip met Turks brood en rauwkost. Een Simpel gezond en snel dipsaus recept.

groentestengels-dipsaus

Groentestengels met dipsaus

3.4 van 27 stemmen
Recept afdrukken
Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. ’n leuk simpel bijgerecht voor bij 'n gourmet recept.
Gang Snacks, Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
Kcal 185

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • peterselie vers
  • munt vers

Instructies

  • Snij de komkommer in 3 even grote delen. Snij alle delen in plakken van 1 cm dik. Snij de plakken weer in frieten van 1 cm breed.
  • Schil de winterpenen en snij ze net als de komkommer in frieten. Schil de bleekselderij en snij ze, samen met de paprika, ook in frieten.
  • Meng de yoghurt met de verse kruiden en knoflook. Naar smaak kun je gemalen peper uit de molen toevoegen en grof zout.
  • Serveer de groenten op een schaal of in een glas samen met de yoghurtsaus. Groente snacks maken, dat doe je zó.

Ook lekker: vega borrelhap met pesto en hummus dip.

Griekse Yoghurt dip maken recept

Dit recept valt onder

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen

Wat vind je van het recept?