Groentestengels met dipsaus

Groentestengels met dipsaus

Crudités, sjieke rauwkost
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 185
Naar het recept

Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. ’n leuk en simpel bijgerecht als rauwkost bij gourmet of kaasfondue recept. Ook als hapje op ’n feestje perfect.

Groente stengels

Groente stengels ofwel gezonde hapjes maken. Gezonde frieten of crudités mag je elke dag op tafel zetten, of geef mee in de trommel naar school of kantoor.

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 grote winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • verse peterselie + munt

Groente snacks maken

  1. Snij de komkommer in 3 even grote delen. Snij alle delen in plakken van 1 cm dik. Snij de plakken weer in frieten van 1 cm breed. Schil de winterpenen en snij ze net als de komkommer in frieten. Schil de bleekselderij en snij ze, samen met de paprika, ook in frieten.
  2. Meng de yoghurt met de verse kruiden en knoflook. Naar smaak kun je nog wat verse peper toevoegen en serveer als dip met de groente frieten. Groente snacks maken doe je zó.

Ook lekker Vega-borrelhap met pesto en hummus dip.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 23 stemmen.
Please wait...