Groentestengels met dipsaus
Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. Een leuk en simpel bijgerecht als rauwkost bij gourmet of kaasfondue recept. Ook als hapje op een feestje perfect. Groente stengels ofwel gezonde hapjes maken. Gezonde frieten of crudités mag je elke dag op tafel zetten, of geef mee in de trommel naar school of kantoor.
Ook lekker: Griekse yoghurt dip met Turks brood en rauwkost. Een Simpel gezond en snel dipsaus recept.
Groentestengels met dipsaus
Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. ’n leuk simpel bijgerecht voor bij 'n gourmet recept.
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 komkommer
- 1 winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 500 ml Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook geperst
- peterselie vers
- munt vers
Instructies
- Snij de komkommer in 3 even grote delen. Snij alle delen in plakken van 1 cm dik. Snij de plakken weer in frieten van 1 cm breed.
- Schil de winterpenen en snij ze net als de komkommer in frieten. Schil de bleekselderij en snij ze, samen met de paprika, ook in frieten.
- Meng de yoghurt met de verse kruiden en knoflook. Naar smaak kun je gemalen peper uit de molen toevoegen en grof zout.
- Serveer de groenten op een schaal of in een glas samen met de yoghurtsaus. Groente snacks maken, dat doe je zó.
Ook lekker: vega borrelhap met pesto en hummus dip.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?