Groentestengels met dipsaus
Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. Een leuk en simpel bijgerecht als rauwkost bij gourmet of kaasfondue recept. Ook als hapje op een feestje perfect. Groente stengels ofwel gezonde hapjes maken. Gezonde frieten of crudités zoals paprika en komkommer mag je elke dag op tafel zetten, of geef mee in de trommel naar school of kantoor.
Recept afdrukken
Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. ’n leuk simpel bijgerecht voor bij 'n gourmet recept.
Ingrediënten
- 1 paprika
- 1 komkommer
- 1 winterpeen
- 4 stengels bleekselderij
- 500 ml Griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook geperst
- peterselie vers
- munt vers
Instructies
- Snij de komkommer in 3 even grote delen. Snij alle delen in plakken van 1 cm dik. Snij de plakken weer in frieten van 1 cm breed.
- Schil de winterpenen en snij ze net als de komkommer in frieten. Schil de bleekselderij en snij ze, samen met de paprika, ook in frieten.
- Meng de yoghurt met de verse kruiden en knoflook. Naar smaak kun je gemalen peper uit de molen toevoegen en grof zout.
- Serveer alles op een schaal of in een glas samen met de dip voor paprika en komkommer, peen en bleekselderij.
Ook lekker: Griekse yoghurt dip met Turks brood en rauwkost. Een simpel, snel en gezond recept voor een heerlijke dipsaus bij rauwkost.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?