Groentestengels met dipsaus

Groentestengels met dipsaus

Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. Een leuk en simpel bijgerecht als rauwkost bij gourmet of kaasfondue recept. Ook als hapje op een feestje perfect. Groente stengels ofwel gezonde hapjes maken. Gezonde frieten of crudités zoals paprika en komkommer mag je elke dag op tafel zetten, of geef mee in de trommel naar school of kantoor.

groentestengels-dipsaus

Groentestengels met dipsaus

3.5 van 32 stemmen
Recept afdrukken
Groentestengels met dipsaus ofwel crudités, sjieke rauwkost. ’n leuk simpel bijgerecht voor bij 'n gourmet recept.
Gang Snacks, Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 185

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • peterselie vers
  • munt vers

Instructies

  • Snij de komkommer in 3 even grote delen. Snij alle delen in plakken van 1 cm dik. Snij de plakken weer in frieten van 1 cm breed.
  • Schil de winterpenen en snij ze net als de komkommer in frieten. Schil de bleekselderij en snij ze, samen met de paprika, ook in frieten.
  • Meng de yoghurt met de verse kruiden en knoflook. Naar smaak kun je gemalen peper uit de molen toevoegen en grof zout.
  • Serveer alles op een schaal of in een glas samen met de dip voor paprika en komkommer, peen en bleekselderij.

Ook lekker: Griekse yoghurt dip met Turks brood en rauwkost. Een simpel, snel en gezond recept voor een heerlijke dipsaus bij rauwkost.

Griekse Yoghurt dip maken recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024