Groentestengels met dipsaus

Crudités, sjieke rauwkost
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Een leuk en simpel bijgerecht voor bij de gourmet of kaasfondue. Ook als hapje op een feestje erg geschikt!

Dippen met rauwe groente friet of crudités

Deze gezonde frieten of crudités mag je elke dag wel op tafel zetten, of geef ze mee in de broodtrommel!
Crudités zou je heel simpel kunnen vertalen als een gezonde borrel groentesnack, maar klinkt nét even wat chiquer.

Ingrediënten

  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 1 grote winterpeen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • verse peterselie + munt

Bereidingswijze

  1. 1Snij de komkommer in 3 even grote delen. Snij alle delen in plakken van 1 cm dik. Snij de plakken weer in frieten van 1 cm breed. Schil de winterpenen en snij ze net als de komkommer in frieten. Schil de bleekselderij en snij ze, samen met de paprika, ook in frieten.
  2. 2Meng de yoghurt met de verse kruiden en knoflook. Naar smaak kun je nog wat verse peper toevoegen en serveer als dip met de groente frieten.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...