Grootmoeders hutspot met rookworst

Stampot, de klassieker
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 40 min
Naar het recept

Met het koude weer in aantocht, hebben we gelijk weer zoveel zin in stampot! Een heerlijk bord met hutspot met natuurlijk.. rookworst. Hutspot is zo simpel dat het misschien niet nodig is om dit in een recept te delen maar misschien ook lekker makkelijk. Voor 4 personen een echte traditionele warme hutspot op tafel volgens oma’s recept. Het enige waar je dan nog aan hoeft te denken is.. smullen maar!

Rookworst!

Rookworst heerlijk maar welke? De ene is de andere niet. Neem je deze van de Hema? Uit de supermarkt? Ik neem de worstjes van de vega slager, de “Little Willies”. Ze zijn gemaakt van peulvruchten en heel lekker gekruid. Zo heb je gelijk een vegetarische versie.

Ingrediënten

  • 2 kilo kruimige aardappelen
  • 1 zak gesneden wortels+uien
  • 100 ml melk
  • 50 gr roomboter
  • 2 rook worsten
  • peper en zout
  • kerriepoeder en nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. 1Doe de aardappelen in een pan water met een snufje zout. Doe de wortels en uien in een pan water met een snufje zout. Breng dit aan de kook.
  2. 2Doe de worst in een pan water en zet zachtjes op, de worst mag niet koken.
  3. 3Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Doe de melk en de roomboter erin. Stamp tot een gladde massa. Voeg zout en peper toe, voeg een halve theelepel kerriepoeder en nootmuskaat toe. Nog even goed roeren en voeg dan de wortels en uien toe.
  4. 4Haal de rookworst uit de pan, snij en leg deze op de stampot. Geniet van dit simpele recept!
Beoordeling: 3.5. van 2 stemmen.
Please wait...