Hutspot met rookworst

Hutspot met rookworst

Klassiek
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Hutspot met rookworst ’n klassiek recept op grootmoeders wijze. Eenvoudig met wortel ui en kruimige aardappelen. Hutspot met rookworst hét recept zoals oma ’t maakt.

Stamppot rookworst

Stamppot rookworst welke is favoriet. De ene is de andere niet. Van de Hema of liever uit de supermarkt. Of neem de worstjes van de vega slager, de “Little Willies”. Ze zijn gemaakt van peulvruchten en heel lekker gekruid, ’n vega rookworst kan ook en zo heb je gelijk een vegetarische stamppot.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 800 gr hutspotgroente
  • 100 ml melk
  • 50 gr roomboter
  • 2 rookworsten
  • verse peper
  • grof zeezout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat

Zo maak je hutspot

  1. Schil en was de de aardappelen, snij in blokjes en kook in een pan water gaar. Kook ook de wortels en uien in een pan water gaar. Samen in één pan kan prima.
  2. Doe de worst in een pan water en zet zachtjes op, de worst mag niet koken.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de melk en de roomboter erbij voor een smeuïge stamp. Voeg zout en verse peper toe naar smaak samen met kerriepoeder en nootmuskaat. Schep de wortels en uien erbij en meng met de puree.
  4. Haal de rookworst uit de pan, snij en leg deze op de stampot. Zó maak je hutspot.

Eet lekker met scherpe mosterd en piccalilly. Varieer ook eens met hutspot, maak ’t eens met zoete aardappel of met pittige balletjes.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.1. van 27 stemmen.
Please wait...