Hutspot met rookworst

Hutspot met rookworst

Klassiek
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 768

Hutspot met rookworst ’n klassiek recept op grootmoeders wijze. Eenvoudig met wortel ui en kruimige aardappelen. Hutspot met rookworst hét recept zoals oma ’t maakt.

Stamppot rookworst

Stamppot rookworst welke is favoriet. De ene is de andere niet. Van de Hema of liever uit de supermarkt. Of neem de worstjes van de vega slager, de “Little Willies”. Ze zijn gemaakt van peulvruchten en heel lekker gekruid, ’n vega rookworst kan ook en zo heb je gelijk een vegetarische stamppot.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 800 gr hutspotgroente
  • 100 ml melk
  • 50 gr roomboter
  • 2 rookworsten
  • verse peper
  • grof zeezout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat
Hutspot recept met worst

Zo maak je hutspot

  1. Schil en was de de aardappelen, snij in blokjes en kook in een pan water gaar. Kook ook de wortels en uien in een pan water gaar. Samen in één pan kan prima.
  2. Doe de worst in een pan water en zet zachtjes op, de worst mag niet koken.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de melk en de roomboter erbij voor een smeuïge stamp. Voeg zout en verse peper toe naar smaak samen met kerriepoeder en nootmuskaat. Schep de wortels en uien erbij en meng met de puree.
  4. Haal de rookworst uit de pan, snij en leg deze op de stampot. Zó maak je hutspot.

Eet lekker met scherpe mosterd, piccalilly en krokante uitjes. Varieer ook eens met hutspot, maak ’t eens met zoete aardappel of met pittige balletjes en zilvervliesuitjes.

Meer: Winter recepten en gerechten voor een winterse koude dag. Stoven, stamppot en ovenschotels, welk is favoriet?

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 34 stemmen.
Please wait...