Hutspot met rookworst

Hutspot met rookworst

Op grootmoeders wijze
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Hutspot met rookworst, op grootmoeders wijze. Heel eenvoudig met wortel en ui, wat nootmuskaat en kruimige aardappelen. Lekker klassiek, hutspot met rookworst, hét recept zoals oma dat maakt.

Rookworst, welke worst eet jij

Rookworst heerlijk maar welke, welke worst kies jij? De ene is de andere niet. Neem je deze van de Hema? Uit de supermarkt? Ik neem de worstjes van de vega slager, de “Little Willies”. Ze zijn gemaakt van peulvruchten en heel lekker gekruid. Zo heb je gelijk een vegetarische hutspot.

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 800 gr hutspotgroente
  • 100 ml melk
  • 50 gr roomboter
  • 2 rookworsten
  • verse peper
  • grof zeezout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat

Hoe maak je hutspot?

  1. Schil en was de de aardappelen, snij in blokjes en kook in een pan water gaar. Kook ook de wortels en uien in een pan water gaar. Kan dit samen in één pan dan kan dat prima.
  2. Doe de worst in een pan water en zet zachtjes op, de worst mag niet koken.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng de melk en de roomboter erbij voor een smeuïge stamp. Voeg zout en verse peper toe naar smaak samen met kerriepoeder en nootmuskaat. Schep de wortels en uien erbij en meng met de puree.
  4. Haal de rookworst uit de pan, snij en leg deze op de stampot. Geniet van dit simpele stamppot recept. Zó maak je hutspot!

Eet lekker met scherpe mosterd en piccalilly. Varieer ook eens met hutspot, maak ’t eens met zoete aardappel of met pittige balletjes.

Beoordeling: 2.7. van 16 stemmen.
Please wait...