Guacamole recept
Groene dip- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 10 min
- Kcal: 220
Guacamole, ik ben er dol op, een heerlijke dip van avocado, knoflook en ui. Deze guacamole is gemaakt met tomaat en rode peper, een beetje pit en kleur. Zeker niet moeilijk om zelf te maken en makkelijk maak je je eigen variant. Zelfgemaakte guacamole daar geniet je echt een beetje meer van!
Guacamole maken
Vijf eenvoudige ingrediënten heb je nodig, Avocado, sjalot, peper, knoflook en citroen. Snel aan de gang met het basis recept voor guacamole. Zorg dat je wat tortillachips of wraps in huis hebt dat maakt dit makkelijke hapje compleet! Verse extra kruiden maken dit recept voor guacamole af. Zelf gebruik ik koriander of platte peterselie wat niet alleen lekker smaakt maar ook een mooi kleurt effect heeft.
Guacamole maken doe je zó
- Schil de avocado’s en verwijder de pit. Snipper de sjalot, snij de rode peper klein zonder zaadjes en snij de tomaat in kleine stukjes zonder het vruchtvlees.
- Prak de avocado’s met een vork en meng met de rode peper, tomaat en sjalot. Pers de knoflook uit en voeg toe samen met het sap van de limoen aan het mengsel. Voeg naar smaak peper toe. Koriander en veldsla zou je kunnen gebruiken als finishing touch. Voilà, Guacamole maken doe je zó!
Guacamole met nachos kaas en koriander recept.
Ook lekker