Hachee

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 3:20 h
  • Klaar in: 3:20 h

Maak eenvoudig deze klassiek Hollandse hachee klaar.

Tip: Heerlijk met wat aardappelpuree en rode kool.

Ingrediënten

  • 600 gram hacheevlees
  • 5 uien
  • 1 runderbouillon tablet
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep het af en toe om. Bak ongeveer 2 minuten de uien mee. voeg de bloem, wat peper en zout toe en schep het om. Voeg vervolgens 500 ml water en het bouillontablet toe.

Stap2

Voeg ook de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur ongeveer 3 uur gaar. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

102

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab