Hachee met ontbijtkoek

Hachee met ontbijtkoek

Lekker klassiek
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 3 uur
  • Klaar in: 3 uur en 15 min
  • Kcal: 395

Hachee met ontbijtkoek lekker klassiek, typisch Nederlands. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol, niet moeilijk maar geduld moet je hebben. Het rundvlees moet je lang laten stoven voor de lekkerste hachee.

Klassieke Hachee

voor ’n klassieke hachee mag ’t vlees best een beetje vet hebben, een mooi stuk runderborst. Maak de klassieke hachee met aardappelpuree of gekookte kruimige aardappels, met rode kool of een lekker stuk brood. De ontbijtkoek zorgt voor de binding en de lekkerste kruiden, snel hachee maken, ultiem Hollands comfortfood.

Ingrediënten

  • 600 gr hacheevlees
  • 5 uien
  • 1 runderbouillon tablet
  • 50 gr boter
  • 2 el bloem
  • 2 el azijn
  • 1 tl basterdsuiker
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek
Hachee simpel recept

Hachee recept zo maak je ‘t

  1. Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep het af en toe om. Bak ongeveer 2 minuten de uien mee. Voeg de bloem, wat peper en zout toe en schep het om. Voeg vervolgens 500 ml water en het bouillontablet toe.
  2. Voeg ook de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. kruimel de ontbijtkoek als laatste door de hachee heen om te binden en Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur ongeveer 3 uur gaar. Hachee recept zó maak je ‘t!

Ook lekker, hachee zonder vlees met jackfruit.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 13 stemmen.
Please wait...