Hachee met ontbijtkoek
Laurier en kruidnagel- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 3 uur
- Klaar in: 3 uur en 15 min
- Kcal: 395
Hachee met ontbijtkoek, laurier en kruidnagel maken. ’n Klassiek en typisch Hollands gerecht van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol, niet moeilijk maar geduld moet je hebben. Het rundvlees moet je lang laten stoven voor de lekkerste hachee.
Klassieke Hachee
Voor ’n klassieke hachee mag ’t vlees best wat vet hebben, een mooi stuk runderborst. Maak de klassieke hachee met aardappelpuree of gekookte kruimige aardappels, met rode kool of een lekker stuk brood. De ontbijtkoek zorgt voor de binding en de lekkerste kruiden, snel hachee maken, ultiem Hollands comfortfood.
Hachee recept zo maak je ’t
- Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep af en toe om. Bak zo’n 2 minuten de uien mee. Voeg de bloem, peper en zout toe naar smaak en schep om. Voeg 500 ml water en het bouillontablet toe.
- Voeg de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. kruimel de ontbijtkoek als laatste door de hachee heen om te binden. Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur in zo’n 3 uur gaar. Hachee recept zó maak je ’t!
Ook lekker: Vegetarische hachee van jackfruit hachee zonder vlees.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen