Hachee

Lekker klassiek
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 3 uur
  • Klaar in: 3 uur en 15 min
Naar het recept

Zo maak je eenvoudig klassieke Hollandse hachee. Hachee van stoofvlees en kruiden. Een authentiek recept is puur en smaakvol, niet moeilijk maar geduld moet je hebben. Het rundvlees moet je lang laten stoven. Een beetje vet mag het hacheevlees wel hebben. De verhouding vet-vlees van de borst is hiervoor perfect. Dit kun je het beste bij de slager halen.

Klassieke Hachee

Hacheevlees mag best een beetje vet hebben, een mooi stuk runderborst. Maak de Hachee klassiek met rode kool en gekookte kruimige aardappels.

Ingrediënten

  • 600 gram hacheevlees
  • 5 uien
  • 1 runderbouillon tablet
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep het af en toe om. Bak ongeveer 2 minuten de uien mee. Voeg de bloem, wat peper en zout toe en schep het om. Voeg vervolgens 500 ml water en het bouillontablet toe.
  2. 2Voeg ook de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. kruimel de ontbijtkoek als laatste door de hachee heen om te binden en Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur ongeveer 3 uur gaar.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...