Hachee

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 3:20 h
  • Klaar in: 3:20 h

Zo maak je eenvoudig klassieke Hollandse hachee. Hachee van stoofvlees en kruiden. Een authentiek recept is puur en smaakvol, niet moeilijk maar geduld moet je hebben. Het rundvlees moet je lang laten stoven. Een beetje vet mag het hacheevlees wel hebben. De verhouding vet-vlees van de borst is hiervoor perfect. Dit kun je het beste bij de slager halen.

Ingrediënten

  • 600 gram hacheevlees
  • 5 uien
  • 1 runderbouillon tablet
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep het af en toe om. Bak ongeveer 2 minuten de uien mee. voeg de bloem, wat peper en zout toe en schep het om. Voeg vervolgens 500 ml water en het bouillontablet toe.

Stap2

Voeg ook de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. kruimel de ontbijtkoek als laatste erdoorheen om te binden en Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur ongeveer 3 uur gaar. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

401

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab