Hachee

Hachee

Lekker klassiek
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 3 uur
  • Klaar in: 3 uur en 15 min

Hachee lekker klassiek, typisch Nederlands. Hachee maken van stoofvlees en kruiden, een authentiek recept puur en smaakvol, niet moeilijk maar geduld moet je hebben. Het rundvlees moet je lang laten stoven.

Klassieke Hachee

Hacheevlees mag best een beetje vet hebben, een mooi stuk runderborst. Maak de klassieke hachee met aardappelpuree of gekookte kruimige aardappels, met rode kool of een lekker stuk brood. De ontbijtkoek zorgt voor de binding en de lekkerste kruiden, snel hachee maken, ultiem Hollands comfortfood!

Ingrediënten

  • 600 gr hacheevlees
  • 5 uien
  • 1 runderbouillon tablet
  • 50 gr boter
  • 2 el bloem
  • 2 el azijn
  • 1 tl basterdsuiker
  • 4 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek
Hachee simpel recept

Hachee recept, zo maak je ‘t

  1. Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep het af en toe om. Bak ongeveer 2 minuten de uien mee. Voeg de bloem, wat peper en zout toe en schep het om. Voeg vervolgens 500 ml water en het bouillontablet toe.
  2. Voeg ook de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. kruimel de ontbijtkoek als laatste door de hachee heen om te binden en Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur ongeveer 3 uur gaar. Hachee recept, zó maak je ‘t!

Ook lekker, hachee zonder vlees met jackfruit.

Beoordeling: 3.8. van 6 stemmen.
Please wait...