Hachee recept met ontbijtkoek
Hachee, een oer-Hollands stoofpotje met een rijke historie. Dit authentieke gerecht met malse stukjes rundvlees, geurige uien en warmende kruiden is al eeuwenlang geliefd in Nederland. De saus krijgt een unieke binding door de toevoeging van ontbijtkoek, wat hachee extra speciaal maakt.
In dit recept delen we de traditionele bereidingswijze voor hachee, met alle klassieke ingrediënten zoals laurier en kruidnagel. We voegen ook ontbijtkoekkruiden toe voor een extra diepe smaakbeleving.
Recept afdrukken
Leer hoe je traditionele hachee maakt met mals rundvlees, uien en ontbijtkoek. Volg onze stapsgewijze instructies voor een heerlijke Hollandse maaltijd.
Ingrediënten
- 600 gr hacheevlees
- 5 uien
- 1 bouillonblokje rund
- 50 gr boter
- 2 el bloem
- 2 el azijn
- 1 tl basterdsuiker
- 4 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 2 plakjes ontbijtkoek
Instructies
- Snipper de uien grof en verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees aan en schep af en toe om. Bak zo’n 2 minuten de uien mee.
- Voeg de bloem, peper en zout toe naar smaak en schep om. Voeg 500 ml water en het bouillontablet toe.
- Voeg de azijn, suiker, kruidnagels en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. kruimel de ontbijtkoek als laatste door de hachee heen om te binden.
- Leg de deksel schuin op de pan en stoof het vlees op zacht vuur in zo’n 3 uur gaar. Hachee maken doe je zo.
Ook lekker: vegetarische hachee van jackfruit, een hachee zonder vlees.
Geniettip:
- Serveer de hachee met aardappelpuree, gekookte aardappels of rijst.
- Maak de maaltijd compleet met rode kool of een frisse salade.
- Proef de authentieke smaak van deze Hollandse klassieker!
Extra tips:
- Vervang het rundvlees door jackfruit voor een vegetarische variant.
- Voeg extra groenten toe, zoals wortel of knolselderij, voor extra voedingswaarde.
- Serveer de hachee met een heerlijke jus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?