Halloween koekjes maken
Spoken- Aantal: 20
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 1 uur 15 min
- Klaar in: 1 uur 25 min
Halloween koekjes maken spoken, heksen en katten. Té leuk en makkelijk te maken. Gewoon met zanddeeg en halloween uitstekers.
Spookkoekjes
Spookkoekjes bakken voor Halloween, hoe leuk is dat! Bakken met de kids en griezelen maar!
De hele maand oktober staat in het teken van ’t scary feest Halloween, op 31 oktober is de feestdag. De naam Halloween komt van All Hallow’s Even, wat de avond voor Allerheiligen betekent.
Zo bak je Halloween koekjes
- Meng alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een samenhangend deeg. Rol het deeg in plasticfolie en laat één uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 175 graden en kneed het deeg nog even soepel. Rol uit op een bebloemd werkblad tot een lap met een dikte van een halve cm. Steek de koekjesvormen uit en leg deze met wat tussenruimte op een met bakpapier bekleed rooster. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen tot al het deeg op is.
- Bak de halloween koekjes in een kwartier tot twintig minuten goudkleurig. Laat de koekjes helemaal afkoelen op ’t rooster. Zó bak je Halloween koekjes!
Teken met behulp van glazuur de spookjes in. Met 200 gram poedersuiker en 2 eetlepels water maak je een wit suikerlaagje. Met 50 gram poedersuiker, 1 theelepel water en 1 eetlepel cacaopoeder een chocolade glazuurlaagje.
Spooky cookies, have fun!
Meer koekjes? Chewy koekjes met speculaas.