Halloween koekjes maken

Halloween koekjes maken

Elk jaar is het weer een hit: Halloween koekjes maken en eten in de vorm van spoken, heksen en katten. Te leuk en makkelijk te bereiden van simpel zanddeeg met geweldige Halloween-uitstekers. Spookkoekjes bakken is favoriet tijdens Halloween. Bak ze met de kinderen, teken met glazuur de grappigste spookjes op de koekjes en griezelen maar! Nog niet klaar, versier met kleurrijke Halloween sprinkles en gekke suiker oogjes voor een extra spooky effect!

De hele maand oktober staat in het teken van het spannende Halloweenfeest, dat op 31 oktober wordt gevierd. De naam Halloween komt van All Hallow's Even, wat de avond voor Allerheiligen betekent.

Ook iets hartigs: oogballen, Halloween hapje gemaakt van roomkaas.

Halloween koekjes

Halloween koekjes

4.5 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Halloween koekjes maken van zanddeeg in de vorm van spoken, katten en meer met Halloween-uitstekers. Superleuk en eenvoudig te bereiden!
Gang Tussendoor
Keuken Amerikaans, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 20 koekjes
calorieën 110

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • 80 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 150 gr roomboter
  • 1 tl vanille-extract

Optioneel

  • glazuur, Halloween sprinkles, en suiker oogjes naar keuze

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg tot een bal, wikkel het in plasticfolie en laat het een uur rusten in de koelkast.
  • Zet de oven aan en verwarm op 175 graden. Haal het deeg uit de koelkast en kneed het nog even soepel. Rol het vervolgens uit op een licht bebloemd werkblad tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik.
  • Gebruik koekjesvormen om de koekjes uit te steken en leg ze met wat tussenruimte op een met bakpapier bekleed rooster.
  • Rol het overgebleven deeg opnieuw uit totdat al het deeg gebruikt is.
  • Bak de Halloween koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten, of totdat ze goudkleurig zijn.
  • Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op het rooster.

Optioneel

  • Versier de afgekoelde koekjes naar keuze met glazuur, Halloween sprinkles, en gekke suiker oogjes voor een extra spooky touch.

Teken met behulp van glazuur de spookjes op de koekjes.
Met 200 gram poedersuiker en 2 eetlepels water maak je een wit suikerlaagje. Met 50 gram poedersuiker, 1 theelepel water en 1 eetlepel cacaopoeder maak je een chocoladeglazuurlaagje.

Spooky cookies, veel plezier!
Meer Halloween spook koekjes maken? Probeer deze chewy koekjes met speculaas.

Halloween koekjes maken recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.50 from 10 votes (10 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025