Halloween koekjes maken
Elk jaar is het weer een hit, Halloween koekjes maken en eten in de vorm van spoken, heksen en katten. Té leuk en makkelijk te bereiden van simpel zanddeeg en geweldige Halloween uitstekers. Spookkoekjes bakken zijn favoriet voor Halloween. Bak ze met de kinderen en griezelen maar.
De hele maand oktober staat in het teken van het scary feest Halloween, op 31 oktober is de feestdag. De naam Halloween komt van All Hallow's Even, wat de avond voor Allerheiligen betekent.
Ingrediënten
- 200 gr bloem
- 80 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 150 gr roomboter
- 1 tl vanille-extract
Instructies
- Meng alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg in plasticfolie en laat één uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor tot 175 graden en kneed het deeg nog even soepel. Rol uit op een bebloemd werkblad tot een lap met een dikte van een halve cm. Steek de koekjesvormen uit en leg deze met wat tussenruimte op een met bakpapier bekleed rooster.
- Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen tot al het deeg op is. Bak de Halloween koekjes in een kwartier tot twintig minuten goudkleurig. Laat de koekjes helemaal afkoelen op het rooster.
Teken met behulp van glazuur de spookjes in. Met 200 gram poedersuiker en 2 eetlepels water maak je een wit suikerlaagje. Met 50 gram poedersuiker, 1 theelepel water en 1 eetlepel cacaopoeder een chocolade glazuurlaagje.
Spooky cookies, veel plezier. Meer koekjes? chewy koekjes met speculaas.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?