Hamburger maken met cheddar

Hamburger maken met cheddar

Worcestersaus en sjalot
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 560

Hamburger maken met worcestersaus en cheddar, friday night, weekend of vaderdag it’s burger time. Een hamburger is hét ultieme comfort food. Maak de lekkerste hamburgers zelf met ’n heel eenvoudig recept. Zo smaakt dus een échte hamburger met smeuïge cheddar kaas uit de pan of van de bbq.’t Maken ervan is simpel en het resultaat heerlijk.

Een perfecte burger hoe dan?

Een perfecte burger hoe dan? Zó! Gebruik rundergehakt en niet té lang kneden, dan krijg je droge burgers. Maak ze iets groter want krimpen zullen ze ze tijdens het bakken. Bak op hoge temperatuur, liefst op de grill maar in een pan kan ook. Druk de burgers niet in met je spatel, het ‘sap’ van de burger bevat de meeste smaak en leg je broodje even onder de grill of in de oven voor de knapperigheid.

Ingrediënten

  • 4 maanzaad bollen
  • 500 gr rundergehakt
  • peper
  • 1 el worcestersaus
  • 2 sjalotten
  • 1 avocado
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 little gem
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat

Saus

  • 6 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 1 rode peper
  • cayennepeper

Burgers uit de pan of grill

  1. Meng ’t gehakt met de Worcestersaus, klein gesneden sjalotten en vers gemalen peper. Maak hier 4 burgers van.
  2. Snij de broodjes doormidden en leg kort in een voorverwarmde oven zodat ze knapperig zijn. Snij de tomaat, avocado en de rode ui in plakjes, pluk de little gem en leg apart.
  3. Maak intussen de saus, meng de mayo, ketchup, mosterd, witte wijnazijn en cayennepeper goed door. Snij de peper fijn zonder de zaadjes en meng ook door de saus.
  4. Bak de hamburgers in de pan of op de bbq grill. Na het omdraaien beleg met de cheddar en bak tot ze bruin en gaar zijn en de cheddar gesmolten.
  5. Stapelen: ’t broodje, reepjes sla, flinke schep saus, burger met de gesmolten cheddar, flinke schep saus, tomaten, uien sla, avocado, flinke schep saus en tot slot het bovenste broodje. Zo maak je smeuïge burgers uit de pan of grill.

Ook lekker: Bietenburger ’n Vegan burger met rode biet, linzen, knoflook en kruiden, te gek lekker.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...