Hamburger maken met cheddar

Hamburger maken met cheddar

  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 5 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 560

Hamburger maken met worcestersaus en cheddar, of het nu vrijdagavond, het weekend, of Vaderdag is, het is burger time. Een hamburger is hét ultieme comfort food. Maak zelf de lekkerste hamburgers met een eenvoudig recept. Zo smaakt dus een échte hamburger met smeuïge cheddar kaas, bereid in de pan of op de barbecue. Het maken ervan is simpel en het resultaat is heerlijk.

Hoe maak je de perfecte burger? Gebruik rundergehakt en kneed niet te lang, anders krijg je droge burgers. Maak ze iets groter, want tijdens het bakken zullen ze krimpen. Bak op hoge temperatuur, bij voorkeur op de grill, maar een pan werkt ook. Druk de burgers niet plat met de spatel, want het 'sap' van de burger bevat de meeste smaak.

Leg je broodje even onder de grill of in de oven voor extra knapperigheid.

Ingrediënten

  • 4 maanzaad bollen
  • 500 gr rundergehakt
  • peper
  • 1 el worcestersaus
  • 2 sjalotten
  • 1 avocado
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 little gem
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat

Saus

  • 6 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl witte wijnazijn
  • 1 rode peper
  • cayennepeper

Instructies

  1. Meng het gehakt met de Worcestersaus, klein gesneden sjalotten en vers gemalen peper. Maak hier 4 burgers van.
  2. Snij de broodjes doormidden en leg kort in een voorverwarmde oven zodat ze knapperig zijn. Snij de tomaat, avocado en de rode ui in plakjes, pluk de little gem en leg apart.
  3. Maak intussen de saus, meng de mayo, ketchup, mosterd, witte wijnazijn en cayennepeper goed door. Snij de peper fijn zonder de zaadjes en meng ook door de saus.
  4. Bak de hamburgers in de pan of op de bbq grill. Na het omdraaien beleg met de cheddar en bak tot ze bruin en gaar zijn en de cheddar gesmolten.
  5. Stapelen: Het broodje, reepjes sla, flinke schep saus, burger met de gesmolten cheddar, flinke schep saus, tomaten, uien sla, avocado, flinke schep saus en tot slot het bovenste broodje. Zo maak je smeuïge burgers uit de pan of grill.

Ook lekker: Bietenburger 'n Vegan burger met rode biet, linzen, knoflook en kruiden, te gek lekker.

Beoordeling: 3.8. van 5 stemmen.
Please wait...

Dit recept valt onder

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter