Hartige banketstaaf met gehakt

Hartige banketstaaf met gehakt

Met tijm en sjalot
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min

Hartige banketstaaf met gehakt tijm en sjalot zelf gemaakt. Lekker op Sinterklaasavond als tussendoor koud of warm uit de oven, krokant banketstaaf recept. Als hoofdgerecht met wat groene groenten past ook perfect. Erg simpel zelf te maken.

Saucijzenletter recept

Saucijzenletter recept met bladerdeeg voor ’t heerlijk avondje, de kerst of lekker tussendoor. Als hapje bij ’t aperitief met dit simpele recept ben je in ’n half uur klaar. Maak een staaf of vorm tot een letter, echt lekker! Geweldige hartige sauzijzenletter.

Hartige banketstaaf vegetarisch

Maak je deze hartige banketstaaf vegetarisch, dat kan. Gebruik Naturli vega gehakt en volg gewoon het hele recept. Vegetarisch lekker. Ook graag glutenvrij maken? Gebruik bladerdeeg en paneermeel dat vrij van gluten is, makkelijk toch!

Ingrediënten

  • 250 gr vers bladerdeeg op rol
  • 350 gr fijn gehakt
  • 1 sjalot
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • ½ teen knoflook
  • 3 el paneermeel
  • 1 geklutst ei
Hartige banketstaaf met gehakt recept

Banketletter maken zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Pel en snipper de sjalot en knoflook, hak de peterselie en de tijm. Meng alle ingrediënten voor de vulling, bewaar alleen de helft van het geklutste ei. Voeg royaal zout en verse peper toe. Meng de ingrediënten echt goed door.
  2. Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een gehakt rol van ongeveer 35 cm zodat het gehakt volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg het gehakt in het midden van het bladerdeeg.
  3. Vouw het bladerdeeg over de gehaktrol heen en vouw het de openingen goed dicht. Vorm een letter naar keuze.
  4. Bestrijk de banketstaaf met de andere helft van het ei voor een mooie glanzende bladerdeeg korst. Bak de hartige banketstaaf in 30 minuten goudbruin. Banketletter maken, zó doe je dat!

Laat licht afkoelen en serveer.

Liever zoet? Banketstaaf met amandelspijs.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...