Hartige banketstaaf met gehakt
Deze hartige banketstaaf met gehakt, tijm en sjalot is geweldig lekker en zelf gemaakt met bladerdeeg. Dit recept doet het altijd goed op Sinterklaasavond voor erbij, koud of warm uit de oven. Het is makkelijk om deze hartige banketstaaf zelf te bakken.
Verras jezelf met deze verrukkelijke saucijzenletter. Dit eenvoudige recept serveer je als hartig hapje bij 't aperitief en staat binnen een half uur op tafel. Vorm het deeg tot een letter naar keuze, en ontdek hoe deze hartige saucijzenletter een echte smaaksensatie wordt. Perfect voor elk feestelijk moment.
Maak je deze hartige banketstaaf liever vegetarisch, dat kan. Gebruik Naturli vega gehakt en volg gewoon het hele recept. Ook graag glutenvrij bakken? Gebruik bladerdeeg en paneermeel dat vrij van gluten is.
Ingrediënten
- 250 gr vers bladerdeeg op rol
- 350 gr gehakt fijn
- 1 sjalot
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes tijm
- ½ teen knoflook
- 3 el paneermeel
- 1 ei geklutst
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Pel en snipper de sjalot en knoflook, hak de peterselie en de tijm.
- Meng het gehakt, sjalot, knoflook, paneer, de helft van het ei, peterselie en de tijm voor de vulling. Voeg royaal vers gemalen peper en zout toe. Meng de ingrediënten echt goed door.
- Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een gehakt rol van ongeveer 35 cm zodat het gehakt volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg het gehakt in het midden van het deeg.
- Vouw het bladerdeeg over de gehaktrol heen en vouw het de openingen goed dicht. Vorm een letter naar keuze.
- Bestrijk de saucijzenletter met de andere helft van het ei voor een mooie glanzende bladerdeeg korst. Bak de hartige banketstaaf in 30 minuten goudbruin.
Laat licht afkoelen en serveer.
Liever zoet? Banketstaaf met amandelspijs.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?