Hartige ei muffins
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 145
Hartige ei muffins met Parmezaan uit de oven. Perfect voor 't ontbijt of voor de lunch. De spinazie, kaas en ui zorgen voor een hartige bite. De verse basilicum maakt 't een Italiaanse snack. Simpel te maken en lekker gezond.
Ontbijt muffin
Ontbijt muffin, 'n ei en ontbijt in één, met deze hartige ei muffins kan dat. Een makkelijk recept en variëren kan volop. Je maakt ze zó! Denk aan kerstomaten en bacon voor 't ontbijt. Varieer met kaas zoals feta of mozzarella, smaakt ook perfect.
Zo maak je 'n ei muffin
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de ui fijn, hak de spinazie en basilicum klein. Vet de muffin vorm in met gesmolten boter. Verdeel de gehakte spinazie in de muffin vormpjes.
- Neem de eieren, breek deze in een kom, klop luchtig en voeg naar smaak verse peper en zout toe. Voeg de Parmezaan, ui en basilicum toe. Meng door elkaar en giet over de spinazie in de vormpjes.
- Zet de vegetarische ei muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin gekleurd zijn. Zo maak je 'n ei muffin uit de oven.
Eet lekker met een dot crème fraîche en eventueel een stukje zalm.
Meer ontbijt muffins? Havermout muffins met appel en amandelen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?