Havermout met yoghurt en fruit

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 10m

Maak dit heerlijke ontbijt snel klaar. Ideaal voor als je gezond wilt ontbijten.

Tip: je kunt elk soort fruit toevoegen die je zelf lekker vindt. Als voorbeeld zijn hier appels en bananen gebruikt.

Let op: het gerecht moet minstens 1 nacht in de koelkast staan voor je het serveert.

Ingrediënten

  • 160 gram havermout
  • 1 liter yoghurt
  • 75 ml citroensap
  • 200 gram rozijnen
  • 3 appels
  • 2 bananen

Bereidingswijze

Stap1

Doe de yoghurt, havermout en 3 eetlepels citroensap in een kom en roer het goed door. Doe er vervolgens ook de rozijnen bij.

Stap2

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels in stukjes en voeg de rest van het citroensap aan de appelstukjes toe. Schep het goed om en voeg de appels toe aan de yoghurt en havermout.

Stap3

Snij de bananen in plakjes en roer ze door het havermoutmengsel. Dek het af met folie en zet het voor minstens 1 nacht in de koelkast.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

66

Commentaar op recept

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    .
  1. © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab