Havermout muffins met abrikoos

Een gezonde twist
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Heb je behoefte aan wat afwisseling als het gaat om je ontbijt, tussendoortje of lunch? Probeer deze havermout-muffins met abrikozen dan eens! Ze zijn gezond en ook nog eens erg lekker!

Gezonde muffins

Geef je standaard muffins een healthy twist! Bij een muffin denk je aan een ongezonde traktatie en dat hoeft niet! Met een kleine aanpassing heb je zó een gezonde muffin!

Ingrediënten

  • 80 gr havermout
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 35 gr volkorenmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 tl boter
  • 120 ml melk
  • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze

  1. 1Snij de abrikozen in stukjes. Vul een bakje met lauw water en leg hier de abrikozen in voor 15 minuten.
  2. 2Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Neem een muffinbakplaat en vul met papieren muffinvormpjes. Vet de muffinvormpjes in.
  3. 3Meng de havermout, volkorenmeel en bakpoeder door elkaar. Pak nog een kom en klop daarin het ei los en roer er de boter in, de melk en het vanille extract.
  4. 4Voeg de droge ingrediënten aan het melk-ei mengsel toe en roer het door elkaar tot het gemengd is. Knijp de abrikozen uit en voeg ook deze toe aan het mengsel. Als het goed is, is het beslag nog net schenkbaar, zo niet, voeg dan nog een beetje melk toe.
  5. 5Schenk het beslag in de muffinvormpjes en zet voor ongeveer 15 á 20 minuten in de oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...