Havermout muffins met abrikoos
- Aantal: 8
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 96
Havermout muffins met abrikoos, 'n gezonde twist. Wissel af met je ontbijt, tussendoortje of lunch. Probeer deze havermout-muffins met abrikozen, 'n gezond, makkelijk en lekker alternatief.
Gezonde muffins
Geef je standaard muffins een healthy twist. Gezonde muffins maak je zó met gedroogde abrikozen.
Muffins met gedroogde abrikozen
- Snij de abrikozen in stukjes. Vul een bakje met lauw water en leg hier de abrikozen in voor 15 minuten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Neem een muffinbakplaat en vul met papieren muffinvormpjes. Vet de muffinvormpjes in.
- Meng de havermout, volkorenmeel en bakpoeder door elkaar. Pak nog een kom en klop daarin het ei los en roer er de boter in, de melk en het vanille extract.
- Voeg de droge ingrediënten aan het melk-ei mengsel toe en roer het door elkaar tot het gemengd is. Knijp de abrikozen uit en voeg ook deze toe aan het mengsel. Als het goed is, is het beslag nog net schenkbaar, zo niet, voeg dan nog een beetje melk toe.
- Schenk het beslag in de muffinvormpjes en zet voor zo'n 15 á 20 minuten in de oven. Muffins met gedroogde abrikozen maak je zó.
Ook lekker: Havermoutmuffins met appel en amandelen gezond en lekker met banaan. Perfect voor ontbijt of mee voor de lunch.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?