Hazenpeper

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 3-4
  • Bereidingstijd: 24:000 h
  • Kooktijd: 3:000 h
  • Klaar in: 27:000 h

Deze wild stoofpot is een heerlijk gerecht waarin je de smaak van wild echt goed proeft. Het kost wat meer tijd, maar het is het dubbel en dwars waard.

Tip: Erg lekker met wat aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 kilo hazen voorlopers (bouten van de voorpoten)
  • 75 gram boter
  • 50 ml ontbijtspek
  • 50 ml cognac
  • 100 gram ontbijtkoek
  • 250 ml wildfond
  • 25 gram bloem
  • 125 gram champignons
  • 125 gram sjalotten
  • 1/2 fles kruidige rode wijn
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 1 takje peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 3 gekneusde jeneverbessen
  • 1 kruidnagel
  • 5 peperkorrels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 wortel

Bereidingswijze

Stap1

Begin hier 24 uur van tevoren mee: Snij de ui in ringen en de wortel in plakjes. Pak een grote kom en maak hierin de marinade. Begin met de wijn, de azijn, de peterselie, de tijm, het laurierblad, de ui, de geperste knoflook en wortel en roer deze ingrediënten goed door elkaar. Leg ze hazen voorlopers in de marinade en laat ze 24 uur marineren in de koelkast. Schep ze af en toe om.

Stap2

Haal de hazenbouten uit de marinade en dep ze droog. Zeef de marinade en vang het vocht op. Laat de groenten uitlekken in het vergiet. Doe het vocht in een pan en breng het aan de kook. Wanneer er schuim ontstaat, haal deze er dan uit met een schuimspaan.

Stap3

Verhit een ruime braadpan en doe 50 gram van de boter erin. Bestrooi de hazenbouten met wat zout en peper en braad ze rondom bruin in de braadpan. Snij ondertussen het ontbijtspek in stukjes. Haal het vlees uit de pan en draai het vuur lager. Bak de stukjes ontbijtspek in het braadvet zachtjes tot het knapperig is.

Stap4

Voeg de groente uit het vergiet aan de braadpan toe en bak het goed door. Schenk de cognac erover en breng het aan de kook. Voeg nu ook het marinadevocht en de wildfond toe en leg de hazenbouten terug in de pan. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 2 uur tegen de kook aan stoven.

Stap5

Haal vervolgens het vlees uit de pan en laat ze afkoelen. Haal dan het vlees van de botten. Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze door de saus tot het is opgelost.

Stap6

Kneed de overige 25 gram boter samen met de bloem tot een deeg. Zorg ervoor dat de boter en de bloem goed gemengd zijn. Verkruimel het deeg boven de saus en roer tegelijkertijd tot de saus dik en gebonden is.

Stap7

Snipper de sjalotten en snij de champignon in stukjes. Voeg de champignons, de sjalotten en het geplukte hazenvlees toe aan de saus en laat het ongeveer 20 minuten doorgaren op laag vuur.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

149

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab