Herfst groentensoep

Met bonen en spek
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Heerlijk nu het weer wat kouder wordt! Deze herfstsoep met groente, bonen en spekjes vult goed en is simpel te maken. Lekker na een flinke wandeling.

Groentensoep, zó oldschool!

Deze herfst groentensoep smaakt zó oldschool. Deze kun je best vaker op tafel zetten. En natuurlijk kan dat ook vegetarisch met de vega spekjes van de vegetarische slager. Verse Soepgroenten is zo gekocht maar als je nog wat restjes groenten in je koelkast hebt liggen kun je deze natuurlijk ook toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 boerenbrood
  • 250 gr spekjes
  • 600 gr soepgroentemix
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gr witte bonen in tomatensaus
  • Geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. 1Bak het boerenbrood af in de oven volgens aanwijzingen op de verpakking. Bak de spekjes kort in een soeppan. Voeg de bouillon, groente en witte bonen in tomatensaus toe.
  2. 2Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken.
  3. 3Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer het samen met het boerenbrood en bestrooi het met wat geraspte kaas naar smaak.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...