
Snelle herfst groentesoep
Simpele groentesoep, heerlijk als het buiten wat frisser wordt (maar eigenlijk altijd goed – want zo simpel en voedzaam)! Deze herfstsoep met groente, bonen en spekjes is zo’n kom waar je blij van wordt. Perfect na een lange wandeling of gewoon op een doordeweekse avond. Deze ouderwetse groentesoep smaakt écht zoals vroeger. Zet je gerust vaker op tafel. En natuurlijk ook makkelijk vegetarisch te maken met vega spekjes, bijvoorbeeld van de Vegetarische Slager.
Verse soepgroenten haal je zo, maar heb je nog restjes in de groentelade? Gooi die er lekker bij – weggooien is zonde.
Maak ook eens: kippensoep, comfort food in een kom!
Tip: liever Hollandse groentesoep met gehaktballetjes, maak 'm met gehaktballetjes in plaats van spek.

Ingrediënten
- 250 gr spekjes
- 1 lit groentebouillon
- 600 gr soepgroentemix
- 400 gr witte bonen in tomatensaus
- geraspte kaas
Extra
- 1 boerenbrood
Instructies
- Bak het boerenbrood af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Ondertussen bak je de spekjes in een grote soeppan op middelhoog vuur, zonder olie, tot ze lekker krokant zijn.
- Voeg de bouillon toe, samen met de soepgroenten en de witte bonen in tomatensaus. Roer alles goed door en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep zo’n 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel een snuf zout.
- Serveer de groentesoep met het warme boerenbrood en maak het af met wat geraspte kaas eroverheen. Extra lekker als je de kaas nog even laat smelten!
Ook lekker: Italiaanse groentesoep, lekker snel en goed gevuld!

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?