Hertenbiefstuk met portsaus

Hertenbiefstuk met portsaus

Kersen en tijm
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 345

Hertenbiefstuk met portsaus kersen en tijm, ’n perfect kersthoofdgerecht maar doet het ook goed op andere winterse dagen.

Hert met portsaus

Hert met portsaus, ’n snel klassiek en eenvoudig saus recept wat je al van te voren kan maken. Eet lekker met aardappelpuree en stoofpeertjes.

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstuk
  • 150 ml tawny port
  • 380 ml gevogeltefond
  • 3 takjes verse tijm
  • 25 gr boter
  • 250 gr kersen

Hertenbiefstuk recept

  1. Strooi wat peper en zout over de biefstuk. Breng de gevogeltefond in een hapjespan aan de kook en laat het ongeveer 8 minuten inkoken tot er nog 1/3 van over is.
  2. Voeg vervolgens de port, kersen en tijm toe en laat het weer 8 minuten inkoken tot er weer 1/3 over is.
  3. Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 minuten op hoog vuur. Keer ze halverwege om. leg de biefstukken op een warm bord apart en pak ze in met aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 5 minuten rusten.
  4. Giet het vet uit de pan maar zorg ervoor dat de aanbaksels er nog in zitten. Verwijder de tijm uit de portsaus en schenk de portsaus in de pan met aanbaksels. Verwarm het op middelhoog vuur en roer de aanbaksels door de saus.
  5. Serveer de biefstukken met de saus. Hertenbiefstuk recept maak je zó.

Eet lekker met ’n puree en groente zoals pastinaak.

Ook lekker: kersen en room recept ’n Italiaanse toetje met rode wijn, kersen en kruidnagel ’n heel eenvoudig dessert recept.

Beoordeling: 3.4. van 78 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Marja Gaillard 24 december 2019 at 16:39 - Reply

    Ik vind het een heerlijk eenvoudig recept maar er staat in de ingrediëntenlijst geen tijm en hoeveel en/of vers. De herten biefstukken bak ik morgen maar nu heb ik de saus al klaar en heb ik een tak verse tijm gebruikt.

    • Miranda Bernath 24 december 2019 at 21:37 - Reply

      Dank je Marja, 3 takjes verse tijm. Geniet en ’n fijne kerst!

  2. Marlies 31 oktober 2020 at 14:21 - Reply

    Heerlijk!! Perfecte combinatie! Ik heb kersen uit pot gebruikt en heb de saus even kort met staafmixer “geprakt”.. ga ’t morgen voor de 2e keer maken om gasten te verrassen. Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept!

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter