Hertenbiefstuk met portsaus

Hertenbiefstuk portsaus
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Deze hertenbiefstuk met portsaus is een perfect kersthoofdgerecht, maar ook heerlijk voor in andere diners.

Klassiek en eenvoudig sausrecept

De rode portsaus is een klassiek en eenvoudig sausrecept, goed geserveerd met de hertenbiefstuk en kan je al enkele uren vooraf klaar maken. Lekker met wat aardappelpuree en een frisse salade.

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstukken
  • 150 ml tawny port
  • 380 ml gevogeltefond
  • 3 takjes verse tijm
  • 25 gram boter
  • 250 gram kersen

Bereidingswijze

Stap1

Strooi wat peper en zout over de biefstukken. Breng de gevogeltefond in een hapjespan aan de kook en laat het ongeveer 8 minuten inkoken tot er nog 1/3 over is.

Stap2

Voeg vervolgens de port, kersen en tijm toe en laat het weer 8 minuten inkoken tot er weer 1/3 over is.

Stap3

Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 minuten op hoog vuur. Keer ze halverwege om. leg de biefstukken op een warm bord apart en pak ze in met aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 5 minuten rusten.

Stap4

Giet het vet uit de pan maar zorg ervoor dat de aanbaksels er nog in zitten. Verwijder de tijm uit de portsaus en schenk de portsaus in de pan met aanbaksels. Verwarm het op middelhoog vuur en roer de aanbaksels door de saus.

Stap5

Serveer de biefstukken met de saus en eventueel wat aardappelpuree en een frisse salade.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

195

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab