Hertenbiefstuk met portsaus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 345
Hertenbiefstuk recept
- Strooi wat peper en zout over de biefstuk. Breng de gevogeltefond in een hapjespan aan de kook en laat het ongeveer 8 minuten inkoken tot er nog 1/3 van over is.
- Voeg vervolgens de port, kersen en tijm toe en laat het weer 8 minuten inkoken tot er weer 1/3 over is.
- Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 minuten op hoog vuur. Keer ze halverwege om. leg de biefstukken op een warm bord apart en pak ze in met aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 5 minuten rusten.
- Giet het vet uit de pan maar zorg ervoor dat de aanbaksels er nog in zitten. Verwijder de tijm uit de portsaus en schenk de portsaus in de pan met aanbaksels. Verwarm het op middelhoog vuur en roer de aanbaksels door de saus.
- Serveer de biefstukken met de saus. Hertenbiefstuk recept maak je zó.
Eet lekker met 'n puree en groente zoals pastinaak.
Ook lekker: kersen en room recept ’n Italiaanse toetje met rode wijn, kersen en kruidnagel ’n heel eenvoudig dessert recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk!! Perfecte combinatie! Ik heb kersen uit pot gebruikt en heb de saus even kort met staafmixer “geprakt”.. ga ’t morgen voor de 2e keer maken om gasten te verrassen. Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept!
Wat fijn Marlies, dank voor je reactie!
Ik vind het een heerlijk eenvoudig recept maar er staat in de ingrediëntenlijst geen tijm en hoeveel en/of vers. De herten biefstukken bak ik morgen maar nu heb ik de saus al klaar en heb ik een tak verse tijm gebruikt.
Dank je Marja, 3 takjes verse tijm. Geniet en ’n fijne kerst!