Hertenbiefstuk met portsaus

Perfect voor de donkere dagen
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Deze hertenbiefstuk met portsaus is een perfect kersthoofdgerecht, maar ook heerlijk voor in andere diners.

Klassiek en eenvoudig sausrecept

De rode portsaus is een klassiek en eenvoudig sausrecept, goed geserveerd met de hertenbiefstuk en kan je al enkele uren vooraf klaar maken. Lekker met wat aardappelpuree en een frisse salade.

Ingrediënten

  • 4 hertenbiefstuk
  • 150 ml tawny port
  • 380 ml gevogeltefond
  • 25 gr boter
  • 250 gr kersen

Bereidingswijze

  1. 1Strooi wat peper en zout over de biefstuk. Breng de gevogeltefond in een hapjespan aan de kook en laat het ongeveer 8 minuten inkoken tot er nog 1/3 van over is.
  2. 2Voeg vervolgens de port, kersen en tijm toe en laat het weer 8 minuten inkoken tot er weer 1/3 over is.
  3. 3Verhit ondertussen boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 4 minuten op hoog vuur. Keer ze halverwege om. leg de biefstukken op een warm bord apart en pak ze in met aluminiumfolie. Laat ze ongeveer 5 minuten rusten.
  4. 4Giet het vet uit de pan maar zorg ervoor dat de aanbaksels er nog in zitten. Verwijder de tijm uit de portsaus en schenk de portsaus in de pan met aanbaksels. Verwarm het op middelhoog vuur en roer de aanbaksels door de saus.
  5. 5Serveer de biefstukken met de saus.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...