Hete bliksem met gehakt en kaassaus

Hete bliksem met gehakt en kaassaus

Ovenschotel
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 35 min
  • Klaar in: 45 min
  • Kcal: 635
Naar het recept

Hete bliksem met gehakt en kaassaus, ’n ovenschotel met een smeuïg kaaslaagje. Simpel en snel te maken en heerlijke stamppot met ’n twist, gemaakt met appelmoes, écht een aanrader.

Hete bliksem met appelmoes

Hete bliksem met appelmoes maken is simpel, ’t is zo gemaakt. Heerlijk romig en smeuïge laagjes hete bliksem ovenschotel.

Ook lekker: Hete bliksem recept klassiek met appel en ui.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • klontje boter
  • snuf nootmuskaat
  • 300 gr appelmoes
  • 300 gr gehakt

Kaassaus

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • snuf nootmuskaat
  • 300 ml melk
  • 120 gr geraspte kaas
Hete bliksem met gehakt uit de oven

Hete bliksem uit de oven

  1. Schil en snij de aardappelen, kook, giet af en pureer tot puree met ’n klontje boter, peper, zout en nootmuskaat.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie en breng op smaak. Maak de kaassaus.
  3. Smelt de boter in een sauspan, voeg de bloem toe en blijf zo’n 3 minuten roeren tot de bloem gaat garen. Blijf roeren en voeg langzaam de melk toe. Laat kort doorkoken, voeg de kaas toe samen met nootmuskaat, vers gemalen peper en zout naar smaak.
  4. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met gehakt, een tweede laag met appelmoes, een derde laag met de puree als laatste laag de kaassaus. Zet voor 25 minuten in de oven. Hete bliksem uit de oven maak je zó.

Liever ’n vegetarische variant: Neem Naturli vegetarisch gehakt. Aanrader!

Ook lekker: Pastinaakpuree dé perfecte basis van je stamppot.

Dit recept valt onder

Oven recepten
Hoofdgerechten
Winter recepten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...