Hete bliksem met gehakt en kaassaus

Hete bliksem met gehakt en kaassaus

Hete bliksem met gehakt en kaassaus, een ovenschotel met een smeuïg kaaslaagje. Simpel en snel te maken en heerlijke stamppot met een twist, gemaakt met appelmoes is echt een aanrader.

Hete bliksem met appelmoes maken is eenvoudig, het is reuze snel gemaakt. Net als oma's recept hete bliksem van vroeger, met appel en ui. Heerlijk romig en smeuïge laagjes hete bliksem ovenschotel.

Hete bliksem ovenschotel

Hete bliksem met gehakt

4.2 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Hete bliksem met gehakt en kaassaus, een ovenschotel met smeuïg kaaslaagje. Stamppot met een twist met appelmoes.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 3 personen
calorieën 635

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 1 klontje boter
  • snuf nootmuskaat
  • 300 gr appelmoes
  • 300 gr gehakt

Kaassaus

  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • snuf nootmuskaat
  • 300 ml melk
  • 120 gr kaas geraspt

Instructies

  • Schil en snij de aardappelen, kook, giet af en pureer tot puree met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie en breng op smaak.
  • Maak de kaassaus: smelt de boter in een sauspan, voeg de bloem toe en blijf zo’n 3 minuten roeren tot de bloem gaat garen.
  • Blijf roeren en voeg langzaam de melk toe. Laat kort doorkoken, voeg de kaas toe samen met nootmuskaat, vers gemalen peper en zout naar smaak.
  • Neem een ovenschaal en bedek de bodem met gehakt, een tweede laag met appelmoes, een derde laag met de puree als laatste laag de kaassaus.
  • Zet voor 25 minuten in de oven. Serveer de hete bliksem met gehakt goed heet!

Liever een vegetarische variant: neem Naturli vegetarisch gehakt. Aanrader!

Ook lekker: pastinaakpuree dé perfecte basis van je stamppot.

Hete bliksem met gehakt uit de oven
Hete bliksem met gehakt

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Mandy 18 februari 2022 at 13:11 - Reply

    Op hoeveel graden in de oven? En de oven voorverwarmen?

  2. Patricia 27 januari 2024 at 08:54 - Reply

    LIjkt me lekker, kan ik het opslaan op pintrest zodat ik het makkelijk terug kan vinden?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter