Hete bliksem met gehakt en kaassaus
Hete bliksem met gehakt en kaassaus, een ovenschotel met een smeuïg kaaslaagje. Simpel en snel te maken en heerlijke stamppot met een twist, gemaakt met appelmoes is echt een aanrader.
Hete bliksem met appelmoes maken is eenvoudig, het is reuze snel gemaakt. Net als oma's recept hete bliksem van vroeger, met appel en ui. Heerlijk romig en smeuïge laagjes hete bliksem ovenschotel.
Recept afdrukken
Hete bliksem met gehakt en kaassaus, een ovenschotel met smeuïg kaaslaagje. Stamppot met een twist met appelmoes.
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- 1 klontje boter
- snuf nootmuskaat
- 300 gr appelmoes
- 300 gr gehakt
Kaassaus
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- snuf nootmuskaat
- 300 ml melk
- 120 gr kaas geraspt
Instructies
- Schil en snij de aardappelen, kook, giet af en pureer tot puree met een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie en breng op smaak.
- Maak de kaassaus: smelt de boter in een sauspan, voeg de bloem toe en blijf zo’n 3 minuten roeren tot de bloem gaat garen.
- Blijf roeren en voeg langzaam de melk toe. Laat kort doorkoken, voeg de kaas toe samen met nootmuskaat, vers gemalen peper en zout naar smaak.
- Neem een ovenschaal en bedek de bodem met gehakt, een tweede laag met appelmoes, een derde laag met de puree als laatste laag de kaassaus.
- Zet voor 25 minuten in de oven. Serveer de hete bliksem met gehakt goed heet!
Liever een vegetarische variant: neem Naturli vegetarisch gehakt. Aanrader!
Ook lekker: pastinaakpuree dé perfecte basis van je stamppot.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
LIjkt me lekker, kan ik het opslaan op pintrest zodat ik het makkelijk terug kan vinden?
Kan je deze link volgen? Dan kan je de pin voor hete bliksem met gehakt opslaan.
Op hoeveel graden in de oven? En de oven voorverwarmen?
Ja, 180 graden Mandy.
Gelukt, hartstikke bedankt.