Hete bliksem recept

Hete bliksem recept

Klassiek met appel en ui
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 255

Hete bliksem recept klassiek met appel en ui, makkelijk en snel te maken en heerlijke stamppot als bijgerecht.

Hete bliksem maken

Hete bliksem maken is simpel, ’t is zo gemaakt. Hete bliksem heeft z’n naam te danken aan de hoeveelheid vocht van de appels, hierdoor blijft de stamppot lekker lang behoorlijk heet.

Ook lekker: Hete bliksem met gehakt en kaassaus uit de oven.

Toetje: Appel kaneel wraps met citroen en bruine suiker.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 gr zoet-zure appelmix
  • 500 gr kruimige aardappelen
  • snuf kaneel
  • klontje gezouten roomboter
Hete bliksem stamppot

Hete bliksem stamppot

  1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Pel de ui, snij doormidden en in parten. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  2. Doe alles in een pan met ’n snuf kaneel en water tot alles onderstaat. Laat koken en in ’n kwartier gaar worden.
  3. Bewaar eventueel wat kookvocht en giet de appel, ui en aardappelen af. Stamp met de boter tot puree. Het kookvocht voeg je toe om de hete bliksem extra smeuïg te maken. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Hete bliksem stamppot maak je zó.

Eet lekker met wat je in huis hebt zoals gehakt of spekjes of iets. Krokante uitjes voor ’n bite.

Ook lekker: Pastinaakpuree dé perfecte basis van je stamppot.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024