Hete bliksem recept
- Aantal: 3
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 255
Hete bliksem recept klassiek met appel en ui, makkelijk en snel te maken en heerlijke stamppot als bijgerecht.
Hete bliksem maken
Hete bliksem maken is simpel, 't is zo gemaakt. Hete bliksem heeft z'n naam te danken aan de hoeveelheid vocht van de appels, hierdoor blijft de stamppot lekker lang behoorlijk heet.
Ook lekker: Hete bliksem met gehakt en kaassaus uit de oven.
Toetje: Appel kaneel wraps met citroen en bruine suiker.
Hete bliksem stamppot
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Pel de ui, snij doormidden en in parten. Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Doe alles in een pan met 'n snuf kaneel en water tot alles onderstaat. Laat koken en in 'n kwartier gaar worden.
- Bewaar eventueel wat kookvocht en giet de appel, ui en aardappelen af. Stamp met de boter tot puree. Het kookvocht voeg je toe om de hete bliksem extra smeuïg te maken. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf zout. Hete bliksem stamppot maak je zó.
Eet lekker met wat je in huis hebt zoals gehakt of spekjes of iets. Krokante uitjes voor 'n bite.
Ook lekker: Pastinaakpuree dé perfecte basis van je stamppot.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?