Hoe maak je een simpele chocolade taart?

Hoe maak je een simpele chocolade taart?

Met 4 ingrediënten zonder oven en snel klaar
 • Aantal: 8
 • Bereidingstijd: 10 min
 • Kooktijd: 5 min
 • Klaar in: 3 uur en 10 min

Hoe maak je een simpele chocolade taart? Zó! Met 4 ingrediënten zonder oven en snel klaar. Chocolade, wie wil dat nou niet? Chocolade is altijd in huis en chocoladetaart is altijd een goed idee.

Recept eenvoudige chocoladetaart

Deze chocolade taart moet wel heel eenvoudig zijn want meestal komt het idee van iets lekkers op tafel spontaan op. Eigenlijk is dit een recept voor chocolade ganache taart.

Makkelijke chocoladetaart zonder oven

Deze chocoladetaart is heel makkelijk, 4 ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Let op, het bereiden is echt zo klaar, je hebt er ook bijna geen afwas van alleen houd wel rekening met 3 uur in de koelkast.

Chocoladetaart gemaakt met ’n koekjesbodem. De glutenvrije koekjes, digestive van Schär gebruik ik maar dat kan ook prima met ’n ander koekje. Denk aan digestive van Verkade, neem Bastogne of een ander biscuitje of knapperig (chocolade) koekje.

Ingrediënten

 • 225 gr koekjes
 • 300 gr pure chocolade
 • 100 gr roomboter
 • 200 ml slagroom
 • Aardbeien en/of noten

Taart met chocolade ganache

 1. Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of sla heel gemakkelijk in een keukendoek met een deegroller kapot. Neem een bakvorm en bekleed met bakpapier.
 2. Smelt de boter op een laag vuur en meng samen met de koekkruimels. Druk het mengsel van koek en boter op de bodem van de bakvorm met een lepel. Zet weg in de koelkast.
 3. Maak het chocolademengsel door de slagroom warm te maken tot net niet aan de kook. Hak de chocolade in stukken. Roer langzaam de chocoladestukjes door de room. Zet het vuur uit.
 4. Haal de vorm met de koekjesbodem uit de koelkast en giet de chocolade over de koekjes. Zet de taart in de koelkast voor zo’n 3 uur. Simpele chocoladetaart met ganache zó doe je dat.

Maak af met vers fruit zoals aardbei of blauwe bes. Neem noten, zoals pistache of hazelnoot of een handje grove zout flakes.

Bekijk meer taart recepten.

Beoordeling: 3.2. van 165 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek juli 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie