Hoe maak je een simpele chocolade taart?

Eenvoudige chocoladetaart
  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 1
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 5m
  • Klaar in: 3:10 h

Chocolade, wie houd er niet van? Ik ben er in ieder geval dol op. Chocolade heb ik eigenlijk altijd wel in huis. En wat is er nou leuker om spontaan als je zin hebt of onverwachts visite krijgt om een lekkere snelle chocoladetaart op tafel te zetten? Tenminste, deze versie hoeft niet in de oven..

Recept eenvoudige chocoladetaart

Deze chocolade taart moet wel heel eenvoudig zijn want meestal komt het idee van iets lekkers op tafel spontaan op. Eigenlijk is dit een chocolade ganache taart.

Makkelijke chocoladetaart zonder oven

Deze chocoladetaart is heel makkelijk, 4 ingrediënten die je altijd wel in huis hebt. Let op, het bereiden is echt zo klaar, je hebt er ook bijna geen afwas van alleen houd wel rekening met 3 uur in de koelkast.

Deze chocoladetaart is gemaakt van een koekjesbodem. Zelf gebruik ik de glutenvrije koekjes, digestive van Schär.
Maar dit kan ook prima met andere koekjes die je lekker vind. Denk aan de digestive van Verkade, bastogne of een ander biscuitje of knapperig (chocolade) koekje.

Ingrediënten

  • 225 gram koekjes
  • 300 gram pure chocolade (Je zou het ook met melk chocolade kunnen mengen)
  • 100 gram ongezouten roomboter + boter om in te vetten, ik gebruik bakpapier
  • 200 ml slagroom
  • Optioneel, aardbeien, blauwe besjes en/of noten

Bereidingswijze

Stap1

Alle koekjes mogen in een mengkom en maak het geheel fijn, ik doe het zelf met een houten keukenhamer die ik ooit kado heb gekregen om een blok chocolade kapot te slaan.. Natuurlijk kan het ook heel goed in een keukenmachine of heel gemakkelijk in een keukendoek met een deegroller.

Stap2

Smelt de boter op een laag vuur en als deze zacht is meng je dit door de koekkruimels. Pak intussen je bakvorm, leg het bakpapier op de bodem in de vorm of vet de bodem goed in met boter. Het mengsel van koek en boter kan in de bodem en druk dit goed aan met een lepel. Zet even weg in de koelkast.

Stap3

Maak het chocolademengsel door de slagroom warm te maken maar niet aan de kook. De chocolade hak je in kleine stukjes of gebruik heel simpel chocoladedruppels. Als de room nog net niet kookt roer je langzaam de chocoladestukjes door de room.

Stap4

Haal de vorm met de koekjesbodem uit de koelkast (dit hoeft maar even) en giet de chocolade over de koekjes. Je kunt er voor kiezen om op de chocolade die nu nog warm is af te decoreren met vers fruit zoals aardbei of blauwe besjes, deze komen dan vast te zitten tijdens het opstijven in de koelkast. Noten, zoals pistache of hazelnoot fijngehakt en wat dacht je van grove zout flakes, ook echt een aanrader. Dat is zo leuk aan deze simpele chocoladetaart, deze taart is zo makkelijk, je kunt er alle kanten mee op. De taart kan in de koelkast, 3 uur is voldoende. Haal de taart uit de bodem en snij aan! Gezouten caramelstroop ook heerlijk als finishing touch(-: Bedenk het maar. Geniet in ieder geval!

Nog meer inspiratie, meer heerlijke taarten? Kijk dan eens bij onze taart recepten.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

103

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab