Hollandaise saus

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 10m

Maak nu zelf eenvoudig deze heerlijke zachte Hollandaise saus, een Franse basissaus gemaakt met eieren, azijn en boter.

Ingrediënten

  • 2 dooiers
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 100 gram boter
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Klop de dooiers met een snufje zout en peper in de blender. Verhit het citroensap en de witte wijnazijn in een koekenpan. Giet de hete saus geleidelijk over in de dooiers in de draaiende blender.

Stap2

Smelt de boter in dezelfde steelpan en laat het smelten. Giet ook de warme boter in de blender terwijl hij draait. Serveer de saus meteen.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

119

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab