Hollandaise saus maken

Hollandaise saus maken

Klassiek saus recept
  • Aantal: Aantal 2
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 0 min
  • Klaar in: Klaar in 10 min
  • Kcal: Calorieën 490

Hollandaise saus maken, ’n klassiek saus recept met eieren, citroen en boter. ’t Recept maak je eenvoudig zelf, een zachte Hollandaise saus ofwel een Franse basissaus gemaakt met eieren, azijn en boter.

Klassiek saus recept

’n Franse klassiek saus recept en ’t heeft iets weg van mayonaise, ’n gevaarlijk lekker saus recept.

Aanrader bij gepocheerde eieren en asperges.

Hollandaise saus recept

Hollandaise saus maken

3.4 van 139 stemmen
Recept afdrukken
Hollandaise saus maken, ’n klassiek saus recept met eieren, citroen en boter. ’t Recept maak je eenvoudig zelf.
Gang Bijgerecht
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 gr boter
  • zout en peper

Instructies

  • Klop de dooiers met een snufje zout en peper in de blender. Verhit het citroensap en de witte wijnazijn in een koekenpan. Giet de hete saus geleidelijk over in de dooiers in de draaiende blender.
  • Smelt de boter in dezelfde steelpan en laat het smelten. Giet ook de warme boter in de blender terwijl hij draait. Serveer de saus meteen. Hollandaise saus maken, zó doe je dat.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024