Hollandaise saus maken

Hollandaise saus maken

Klassiek saus recept
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 490

Hollandaise saus maken, ’n klassiek saus recept met eieren, citroen en boter. ’t Recept maak je eenvoudig zelf, een zachte Hollandaise saus ofwel een Franse basissaus gemaakt met eieren, azijn en boter.

Klassiek saus recept

’n Franse klassiek saus recept en ’t heeft iets weg van mayonaise, ’n gevaarlijk lekker saus recept.

Aanrader bij gepocheerde eieren en asperges.

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 1 el citroensap
  • 1 el witte wijnazijn
  • 100 gr boter
  • zout en peper

Hollandaise saus maken

  1. Klop de dooiers met een snufje zout en peper in de blender. Verhit het citroensap en de witte wijnazijn in een koekenpan. Giet de hete saus geleidelijk over in de dooiers in de draaiende blender.
  2. Smelt de boter in dezelfde steelpan en laat het smelten. Giet ook de warme boter in de blender terwijl hij draait. Serveer de saus meteen. Hollandaise saus maken, zó doe je dat.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.5. van 117 stemmen.
Please wait...