Hollandse garnalen op toast
Hollandse garnalen op toast met tomaten cocktailsaus, een feestrecept voor lunch, amuse of voorgerecht. Simpel te maken en hartstikke lekker! Een geweldig Hollandse garnalen recept voor de feestdagen met garnalen cocktailsaus.
Een klassieke cocktailsaus maak je met cognac, een klein scheutje dan.. Je zou dit ook kunnen vervangen door whiskey maar zonder alcohol kan prima want dit Hollandse garnalen recept met eenvoudige ingrediënten en meest romige tomaten cocktailsaus is al perfect.
Leksands knäckebröd is waanzinnig knapperig, een (h)eerlijk, natuurlijk en ambachtelijke cracker gemaakt in Leksand, Zweden. Leksands met Hollandse garnalen is een perfecte variant op de traditionele versie met toast.
Van Leksands: Ecologische knäckepuntjes té lekker en mega krokant, gemaakt van 100% ecologische ingrediënten.
Garnalen op toast
Ingrediënten
- 1 pak crackers van Leksands of toast
- 200 gr Hollandse garnalen
- 5 gr dille
- 2 el kappertjes
- 1 limoen
Tomaten Cocktailsaus
- 1 ei
- 2 el kruidenazijn
- 15 gr mosterd
- 10 druppels tabasco
- 40 gr tomatenpuree
- 50 gr passata
- 180 ml zonnebloemolie
- 50 ml olijfolie extra vergine
Optioneel
- scheutje cognac
Instructies
- Maak de tomaten cocktailsaus, doe hiervoor alle ingrediënten: ei, kruidenazijn, mosterd, tabasco, tomatenpuree en passata in een hoge maatbeker, voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout toe en schenk in delen de zonnebloem en -olijfolie langs de zijkant in de maatbeker.
- Zet je staafmixer in het mengsel, draai rond en trek heel langzaam omhoog. Hierdoor zal je saus extra luchtig worden. Zet weg om goed koud te laten worden.
- Leg op elk bord 2 stuks crackers of toast, schep er een flinke dot saus op met daarop de Hollandse garnalen. Maak af met partjes limoen, kappertjes en verse dille.
Maak de saus vast van te voren dan ben je zo klaar met dit garnalen toast gerecht.
Ook lekker: avocado hummus met limoen, knoflook en tahin, een smeersel voor op toast of dip. Ook leuk: romige mayonaise maken, helemaal zelf!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?