Hollandse garnalen op toast

Hollandse garnalen op toast

Hollandse garnalen op toast met tomaten cocktailsaus, een feestrecept voor lunch, amuse of voorgerecht. Simpel te maken en hartstikke lekker! Een geweldig Hollandse garnalen recept voor de feestdagen met garnalen cocktailsaus.

Een klassieke cocktailsaus maak je met cognac, een klein scheutje dan.. Je zou dit ook kunnen vervangen door whiskey maar zonder alcohol kan prima want dit Hollandse garnalen recept met eenvoudige ingrediënten en meest romige tomaten cocktailsaus is al perfect.

Leksands knäckebröd is waanzinnig knapperig, een (h)eerlijk, natuurlijk en ambachtelijke cracker gemaakt in Leksand, Zweden. Leksands met Hollandse garnalen is een perfecte variant op de traditionele versie met toast.

Van Leksands: Ecologische knäckepuntjes té lekker en mega krokant, gemaakt van 100% ecologische ingrediënten.

Hollandse garnalen op toast

Garnalen op toast

4.5 van 16 stemmen
Recept afdrukken
Hollandse garnalen op toast met meest romige tomaten cocktailsaus, een feestrecept voor lunch, amuse of voorgerecht.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 685

Ingrediënten

  • 1 pak crackers van Leksands of toast
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 5 gr dille
  • 2 el kappertjes
  • 1 limoen

Tomaten Cocktailsaus

  • 1 ei
  • 2 el kruidenazijn
  • 15 gr mosterd
  • 10 druppels tabasco
  • 40 gr tomatenpuree
  • 50 gr passata
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 50 ml olijfolie extra vergine

Optioneel

  • scheutje cognac

Instructies

  • Maak de tomaten cocktailsaus, doe hiervoor alle ingrediënten: ei, kruidenazijn, mosterd, tabasco, tomatenpuree en passata in een hoge maatbeker, voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout toe en schenk in delen de zonnebloem en -olijfolie langs de zijkant in de maatbeker.
  • Zet je staafmixer in het mengsel, draai rond en trek heel langzaam omhoog. Hierdoor zal je saus extra luchtig worden. Zet weg om goed koud te laten worden.
  • Leg op elk bord 2 stuks crackers of toast, schep er een flinke dot saus op met daarop de Hollandse garnalen. Maak af met partjes limoen, kappertjes en verse dille.

Maak de saus vast van te voren dan ben je zo klaar met dit garnalen toast gerecht.

Ook lekker: avocado hummus met limoen, knoflook en tahin, een smeersel voor op toast of dip. Ook leuk: romige mayonaise maken, helemaal zelf!

Garnalen op toast
Hollandse garnalen recept

Dit recept valt onder

Ook lekker

Toast met smeuïge tonijn

’n Makkelijk en gezond toast recept met tonijn, sjalot en kappertjes.

Paprika hummus

Een dip van geroosterde paprika, kikkererwten, tahin en olijfolie.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024