Hollandse uitsmijter recept
De Hollandse uitsmijter is een tijdloos gerecht dat generaties lang heeft gediend als een stevig ontbijt of een snelle lunch. Deze klassieker, bestaande uit spiegeleieren op brood met ham en kaas, is een favoriet in vele Nederlandse huishoudens. In deze versie voegen we een speciale twist toe: mosterd bieslookboter. Deze boter voegt een extra laag van smaak en rijkdom toe, waardoor dit eenvoudige gerecht nog onweerstaanbaarder wordt.
Hollandse uitsmijter recept
Ontdek het traditionele Hollandse uitsmijter recept met een speciale twist van mosterd bieslookboter. Perfect voor een stevig ontbijt of snelle lunch!
Ingrediënten
- 4 eieren
- 2 plakken kaas
- 2 plakken ham
Mosterd bieslookboter
- 1 el boter
- 1 tl bieslook
- 1 tl mosterd
Instructies
- Snij de bieslook klein en maak de bieslookboter door de mosterd, boter en bieslook te mengen. Rooster de boterhammen en smeer in met ’t botermengsel. Beleg met ham en kaas.
- Bak de eieren als spiegeleieren in een klein scheutje olijfolie en laat de dooiers heel. Zet het vuur laag en laat de eieren met een pan op de deksel zachtjes garen. Leg de eieren met een spatel op de ham en kaas en maak af met verse kruiden, peper en zout naar smaak.
Uitsmijter ham kaas maak je zó.
Ook lekker: Avocado toast met ei, knapperige toast met een smeersel van avocado en krokant gebakken ei.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen