Hot cross buns recept
Pasen is eten en het liefst de hele dag door. Daarom bakken wij hot cross buns, dit zijn zoete broodjes, meestal met fruit, gemarkeerd met een kruis op de bovenkant. In Engeland is het een traditie om met Pasen deze zoete broodjes te eten. Nu kun je ze gemakkelijk zelf maken! Deze hot cross buns zijn gevuld met sappige rozijnen en bedekt met een glazuurlaagje dat je zeker lekker zult vinden.
Laat je verleiden door deze Engelse krentenbroodjes, elk suikerkruisje op de bun symboliseert de betekenis van Goede Vrijdag. Verwen jezelf en je familie met deze heerlijke traktatie en laat de paasvreugde beginnen.
Ook lekker: rijstpap met kaneel, kardemom en peer.
Ingrediënten
- 450 gr broodmix pak
- 1 ei
- 40 gr rozijnen
- 25 gr boter
- 1 tl kaneel
- 300 ml melk
- 1 sinaasappel 't rasp
- 3 el bloem
- 1 el marmelade
Instructies
- Doe het broodmix met de boter en kaneel in een kom. Voeg het ei en de melk toe.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom en kneed tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met een vochtige doek en laat een half uur rusten.
- Kneed vervolgens de rozijnen door het deeg en maak acht bolletjes. Zet een kwartier weg onder een vochtige doek op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de drie el bloem samen met 1 el suiker en 2 el water tot een glad mengsel. Besmeer de broodjes met kwastje met de marmelade.
- Laat het bloemmengsel met een lepel in een kruis van de broodjes lopen en bak de broodjes in zo'n 35 minuten gaar.
- Haal de hot cross buns uit de oven en laat afkoelen.
Meng eventueel een eetlepel suiker met een eetlepel kokend water en bestrijk de warme broodjes met een kwastje direct als ze uit de oven komen.
Eet lekker met een Engelse jam en marmelade.
Tip: enkel gezouten boter past ook perfect.
Wat er op het paasmenu staat? ’n Idee voor het diner! Paasrecepten 5x een idee voor het paasdiner.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?