Hot cross buns
Zoete broodjes voor de Paas- Aantal:
8
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
1 uur 20 min
- Klaar in:
1 uur 30 min
- Kcal:
320
Hot cross buns recept, zoete broodjes voor de Paas! In Engeland worden traditioneel hot cross buns geserveerd met Pasen. Zo maak je deze zoete broodjes zelf! Gevuld met rozijnen en besprenkeld met glazuur.
Engelse krentenbroodjes
Hot cross buns zijn kleine Engelse krentenbroodjes met een wit suikerkruis dat symbool staat voor Goede Vrijdag.
Ook lekker voor ’t ontbijt: rijstpap maken met kaneel, kardemom en peer.
Hot cross buns recept
Ingrediënten
- 450 gr broodmix pak
- 25 gr boter
- 1 tl kaneel
- 300 ml melk
- 1 sinaasappel 't rasp
- 2 eieren
- 3 el bloem
- 1 el basterdsuiker wit
- 40 gr rozijnen
Instructies
- Doe het broodmix met de boter en kaneel in een kom. Voeg 1 ei en de melk toe.
- Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom en kneed tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af met een vochtige doek en laat een half uur rusten.
- Kneed de rozijnen door het deeg en maak acht bolletjes. Zet een kwartier weg onder een vochtige doek op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de drie el bloem samen met 1 el suiker en 2 el water tot een glad mengsel. Roer het tweede ei los en bestrijk de bovenkant van de broodjes.
- Laat het bloemmengsel met een lepel in een kruis van de broodjes lopen en bak de broodjes in zo'n 35 minuten gaar.
- Haal de broodjes uit de oven en laat afkoelen.
Meng eventueel een el suiker met een el kokend water en bestrijk de warme broodjes met een kwastje direct als ze uit de oven komen.
Eet lekker met een Engelse jam en marmelade.
Tip: enkel gezouten boter past ook perfect.
Wat er op het paasmenu staat? ’n Idee voor het diner! Paasrecepten 5x idee voor het paasdiner.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen