Hotdogs maken met chimichurri en tomatensla
Zin in échte streetfood vibes op je bord? Ga hotdogs maken zoals je ze vindt bij foodtrucks: met kruidige chimichurri, frisse tomatensla, pittige mayo en een topping van krokante uitjes. Het perfecte recept voor Fastfood Friday - makkelijk, snel en zó lekker.
Broodje hotdog
Soms is er niks beter dan een goed broodje hotdog. Van basic met ketchup tot uitgebreid met uiencompote, sriracha of chimichurri - er is altijd wel een variant die je aanspreekt.
Kies je favoriete worst: een echte knakworst, kruidige runderchipolata of een plantaardige Beyond Sausage. Bak ze in de pan of leg ze op de barbecue voor extra smaak.
Inspiratie: barbecue recepten
Ingrediënten
Chimichurri
- 15 gr koriander
- 15 gr platte peterselie
- 1 citroen
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- olijfolie extra vergine
Tomatensla
- 2 tomaten
- ½ rode ui
- 1 el olijfolie
- ½ el rode wijn azijn
Hotdogs
- 4 hotdogbroodjes
- 4 worstjes
- olijfolie
- sriracha-mayo
- krokante uitjes optioneel
Instructies
Maak de chimichurri
- Snijd een handje koriander en platte peterselie fijn. Pers een citroen uit, snijd een rode peper fijn en pel een teentje knoflook. Meng alles samen met een scheut olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en een snuf grof zeezout. Laat even intrekken.
Maak de tomatensla
- Snijd de tomaten in kwarten en de rode ui in dunne halve ringen. Meng met rode wijn azijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Broodjes en worstjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes kort af. Bak de hotdogworstjes (plantaardig of niet) rondom bruin in een pan met een beetje olie.
Bouw je hotdog
- Snijd de broodjes open, leg de worstjes erin, schep er wat tomatensla en chimichurri over. Maak af met een lik pittige sriracha-mayo en knapperig gebakken uitjes.
- Tip: varieer met toppings naar smaak!
Ook lekker: vegan hotdog met een knakwortel gemarineerd in sojasaus en gerookte-paprikapoeder.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?





