Hotdogs maken met chimichurri en tomatensla
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 490
Hotdogs maken met chimichurri en tomatensla pittige mayo en krokante uitjes zoals je die aantreft in de food trucks. Voor 't ultieme fastfood friday eten zit je perfect met dit hotdog recept.
Broodje hotdog
Soms gaat er niks boven een broodje hotdog van lekker simpel naar volop variatie met ketchup pittige mayo of 'n uiensalsa. Welke hotdog variant maak jij?
Neem een worstje naar keuze, 'n echte knakworst, gekruide runderchipolata worst of neem 'n vega Beyond Meat sausages worst. Bak in de pan of maak lekker op de bbq.
Inspiratie: BBQ recepten
Hotdogs met sriracha mayo
- Maak eerst de chimichurri snij de koriander en de platte peterselie fijn, pers de citroen uit en snij de rode peper fijn. Pel en pers de knoflook en meng alles met elkaar samen met de olijfolie. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf grof zeezout. Laat even staan.
- Snij de tomaten in vieren voor de tomatensla, de rode ui in halve dunne ringen en meng met elkaar met 't sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf grof zeezout.
- Verwarm de oven voor tot 180 graden en verwarm de broodjes in een paar minuten. Bak de worstjes om en om in de pan in een scheutje olijfolie en maak de hotdogs. Snij de broodjes open en leg de worstjes erin.
- Schep de tomaten sla en de chimichurri erover heen. Maak af met de pittige mayo en krokant gebakken uitjes, Hotdogs met sriracha mayo maak je zo.
Varieer met de topping.
Ook lekker: Vegan hotdog maken met 'n knakwortel gemarineerd in sojasaus en gerookte-paprikapoeder, met topping van jalapeño pepers en Amsterdamse ui.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?