Hotdogs maken met chimichurri en tomatensla

Hotdogs maken met chimichurri en tomatensla

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 490

Hotdogs maken met chimichurri en tomatensla pittige mayo en krokante uitjes zoals je die aantreft in de food trucks. Voor 't ultieme fastfood friday eten zit je perfect met dit hotdog recept.

Broodje hotdog

Soms gaat er niks boven een broodje hotdog van lekker simpel naar volop variatie met ketchup pittige mayo of 'n uiensalsa. Welke hotdog variant maak jij?

Neem een worstje naar keuze, 'n echte knakworst, gekruide runderchipolata worst of neem 'n vega Beyond Meat sausages worst. Bak in de pan of maak lekker op de bbq.

Inspiratie: BBQ recepten

Ingrediënten

  • 4 worstjes
  • 4 hotdogbroodjes
  • olijfolie
  • sriracha mayo
  • krokante uitjes

Chimichurri

  • 1 rode peper
  • 15 gr platte peterselie
  • 15 gr koriander
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 1 citroen

Tomatensla

  • 1 rode ui
  • 200 gr mini tomaat
  • 1 el olijfolie
  • ½ el rode wijn azijn
Hotdog vegan

Hotdogs met sriracha mayo

  1. Maak eerst de chimichurri snij de koriander en de platte peterselie fijn, pers de citroen uit en snij de rode peper fijn. Pel en pers de knoflook en meng alles met elkaar samen met de olijfolie. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf grof zeezout. Laat even staan.
  2. Snij de tomaten in vieren voor de tomatensla, de rode ui in halve dunne ringen en meng met elkaar met 't sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met vers gemalen peper en 'n snuf grof zeezout.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 graden en verwarm de broodjes in een paar minuten. Bak de worstjes om en om in de pan in een scheutje olijfolie en maak de hotdogs. Snij de broodjes open en leg de worstjes erin.
  4. Schep de tomaten sla en de chimichurri erover heen. Maak af met de pittige mayo en krokant gebakken uitjes, Hotdogs met sriracha mayo maak je zo.

Varieer met de topping.

Ook lekker: Vegan hotdog maken met 'n knakwortel gemarineerd in sojasaus en gerookte-paprikapoeder, met topping van jalapeño pepers en Amsterdamse ui.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024