Hutspot met knolselderij

Hutspot met knolselderij

Gehakt laurier en knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 629
Naar het recept

Hutspot met knolselderij gehakt laurier en knoflook. ’n Stamppot recept zonder aardappel met meer groenten én veel smaak. Makkelijk te maken in no time aan tafel. De knolselderij maakt de hutspot luchtig en heel fris.

Hutspot zonder aardappel

Hutspot zonder aardappel kan heel goed, hoewel aardappels veel vitaminen en mineralen bevatten wil je je stamppot ook wel eens anders. En deze stamp is koolhydraatarm. Koolhydraatarme wortelstamp smaakt perfect en je mist.. helemaal niets.

De stamp maak je extra zacht en smeuïg door de groenten in de blender tot puree te mengen. Er blijft een lekkere bite over van de uien en gehakt die je later door de hutspot mengt.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij geschild en gesneden
  • 500 gr hutspot groenten
  • 250 gr rundergehakt
  • 50 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gehaktkruiden
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1⁄2 tl knoflookpoeder
  • snuf laurierpoeder
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • verse peper en zout
Hutspot knolselderij recept

Wortelstamppot recept

  1. Leg de wortelen apart van de ui. Kook de knolselderij met de wortelen bovenop in water samen met de melk en een snufje zout in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Verhit ondertussen 20 gram roomboter in een koekenpan en fruit de uien hierin op laag vuur tot deze lichtbruin zijn. Dit duurt zo’n 5 minuten.
  3. Kruid ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en rul daarna het gehakt in de pan van de uien.
  4. Giet de groenten af en stamp ze tot een grove puree. Voeg alle kruiden, de mosterd, de overgebleven roomboter en het gehaktmengsel toe aan de pan en meng goed. Koolhydraatarme wortelstamppot recept dus zonder aardappel, zó maak je ’t.

Eet eventueel met een dot dikke yoghurt, ’t maakt de hutspot nog frisser. Liever enkel stamppot van knolselderij? Knolselderijpuree.

Dit recept komt uit ’t Hollands kookboek met koolhydraatarme recepten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.4. van 13 stemmen.
Please wait...