Hutspot met knolselderij

Hutspot met knolselderij

Gehakt laurier en knoflook
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 629

Hutspot met knolselderij gehakt laurier en knoflook. ’n Stamppot recept zonder aardappel met meer groenten én veel smaak. Makkelijk te maken in no time aan tafel. De knolselderij maakt de hutspot luchtig en heel fris.

Hutspot zonder aardappel

Hutspot zonder aardappel kan heel goed, hoewel aardappels veel vitaminen en mineralen bevatten wil je je stamppot ook wel eens anders. En deze stamp is koolhydraatarm. Koolhydraatarme wortelstamp smaakt perfect en je mist.. helemaal niets.

De stamp maak je extra zacht en smeuïg door de groenten in de blender tot puree te mengen. Er blijft een lekkere bite over van de uien en gehakt die je later door de hutspot mengt.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij geschild en gesneden
  • 500 gr hutspot groenten
  • 250 gr rundergehakt
  • 50 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl gehaktkruiden
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1⁄2 tl knoflookpoeder
  • snuf laurierpoeder
  • 40 gr ongezouten roomboter
  • verse peper en zout
Hutspot knolselderij recept

Wortelstamppot recept

  1. Leg de wortelen apart van de ui. Kook de knolselderij met de wortelen bovenop in water samen met de melk en een snufje zout in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Verhit ondertussen 20 gram roomboter in een koekenpan en fruit de uien hierin op laag vuur tot deze lichtbruin zijn. Dit duurt zo’n 5 minuten.
  3. Kruid ondertussen het gehakt met de gehaktkruiden en rul daarna het gehakt in de pan van de uien.
  4. Giet de groenten af en stamp ze tot een grove puree. Voeg alle kruiden, de mosterd, de overgebleven roomboter en het gehaktmengsel toe aan de pan en meng goed. Koolhydraatarme wortelstamppot recept dus zonder aardappel, zó maak je ’t.

Eet eventueel met een dot dikke yoghurt, het maakt de hutspot nog frisser. Liever het klassieke recept van hutspot met rookworst.

Dit recept komt uit ’t Hollands kookboek met koolhydraatarme recepten.

Beoordeling: 3.4. van 14 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Edith 2 november 2020 at 18:20 - Reply

    Een heerlijke stamppot! Je mist inderdaad de aardappels niet en het gehakt met uien maakt het lekker pittig. Ik heb verse knoflook gebruikt.

  2. Diny Martens 21 januari 2021 at 15:38 - Reply

    Ik ga het maken. Lijkt me heerlijk Liefs van Diny

  3. Hermijn 5 mei 2022 at 18:59 - Reply

    Heerlijke hutspot. Wij doen in plaats van rundergehakt, spekreepjes er door.
    En ik had nog wat hachee.
    Echt super lekker gegeten. Dankjewel voor het recept.
    Groetjes van Hermijn.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024