IJs recept zonder ijsmachine
Vanille-ijs maken zonder ijsmachine met dulce de leche
IJs maken is eenvoudig en heerlijk, vooral als je geen ijsmachine hebt. Dit recept voor vanille-ijs met dulce de leche is een makkie. Met verse room, vanille en karamel heb je binnen no time een verrukkelijk dessert. Zet het een nacht in de vriezer en je hebt een romig, zelfgemaakt ijs zonder enige moeite!
IJs met karamel
Dulce de leche voegt een heerlijk zachte, romige smaak toe. Het is handig om een blikje gecondenseerde melk in je voorraadkast te hebben. Wil je een extra twist? Voeg dan stukjes noot toe, gekarameliseerd met honing. Een gegarandeerd succes!
IJs maken is een favoriet. Probeer ook eens: avocado-ijs zonder ijsmachine met pistachecrunch!
Ingrediënten
- 450 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract
- 1 blikje dulce de leche
- grof zeezout naar smaak
Optioneel
- noten mix
- honing
Instructies
- Meng het blikje dulce de leche met de slagroom, vanille-extract, en een snufje grof zeezout. Klop het mengsel tot het luchtig en lobbig is.
- Bewaar een beetje dulce de leche voor de topping. Giet het luchtige mengsel in een afsluitbare bak en zet het een nacht in de vriezer om volledig te bevriezen.
- Rooster ondertussen de noten (optioneel) in een droge pan en voeg een flinke schep honing toe. Laat de noten karamelliseren en afkoelen.
- Serveer het dulce de leche ijs met de overgebleven dulce de leche en de geroosterde noten als topping.
Nog nooit dulce de leche gemaakt? Het is heel eenvoudig! Laat een blikje gecondenseerde melk 3 uur zachtjes koken in water voor een makkelijke karamel.
Voor een crunchy topping op je ijs maak je zelf amandelrepen met citroen en hagelslag. Dit kidsproof recept is snel en zonder oven te maken!
Tip! Houd er rekening mee dat het ijs stevig kan zijn wanneer het direct uit de vriezer komt, omdat het niet constant geroerd wordt zoals in een ijsmachine. Zorg ervoor dat je het ijs op tijd uit de vriezer haalt, of zet het ongeveer twee uur van tevoren in de koelkast om het iets zachter te maken en gemakkelijker te scheppen.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?