Indiase mango lassi recept

Indiase mango lassi recept

Indiase mango lassi recept 'n ultieme zomer drankje en een heerlijk tussendoortje die we niet vaak genoeg thuis zelf maken. Dat is zonde, want er gaat niets boven deze verfrissende drank op een hete zomerdag of als drankje bij een Indiaas diner. De lassi zit tussen een smoothie en een milkshake in. Gemaakt met vers fruit, yoghurt, melk, ijsblokjes en eventueel specerijen en suiker, is het fris en romig tegelijkertijd.

De combinatie van romig en fris is wat de drank zo lekker maakt, naast masala chai is het misschien wel de bekendste drank in India. Lassi komt oorspronkelijk niet alleen uit India, ook uit Pakistan en Bangladesh, waar je het net als in India overal kunt krijgen. Bij kraampjes op straat en restaurants, de lassi is door iedereen geliefd. Ook in het buitenland,  de Indiase menukaarten in Nederland zijn pas compleet als er soorten lassi op staan.

Wat maakt een goede mango lassi? Dat is natuurlijk de mango. Ga hiervoor niet naar de supermarkt, maar bezoek de toko of een goede groenteboer. Kies voor rijpe en zoete mango's, zo rijp dat de geur er vanaf komt en ze bijna zacht genoeg zijn om in te knijpen. Ga voor de Alphonso of Kesar mango. Deze zijn van maart tot juni in het seizoen en moet je een keer geprobeerd hebben.

Buiten het seizoen kun je ook het mangopulp of mangoblokjes uit blik kopen. Dat klinkt misschien minder lekker, maar zelfs in de Zuid Aziatische landen wordt mango uit blik gebruikt bij het maken van een mango lassi, sommige hebben zelfs de voorkeur. Let wel op dat puree, pulp of blokjes koopt en geen sap. Dat is te waterig.

Verder gaat er curd in de lassi. De dahi, een andere benaming voor curd, is in veel huishouden zelfgemaakt, maar kun je ook vinden in supermarkten. Ook in sommige Indiase toko's kun je curd vinden, maar in het algemeen is dit slecht beschikbaar in Nederland. Een goede vervanger is yoghurt. Ga voor vol vet met een zuurtje. Griekse of Turkse yoghurt vinden we hiervoor een uitstekende keuze.

Ook lekker: quinoa salade met mango spinazie en biet.

Mango lassi

Indiase lassi recept

3.4 van 28 stemmen
Recept afdrukken
Indiase mango lassi recept, ultieme zomer smoothie eenvoudig te maken. ’t Lekkerst ijskoud en vers uit de blender.
Gang Gezond
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 186

Ingrediënten

  • 2 mango's rijp
  • 250 gr volle yoghurt
  • 125 ml mellk
  • 2 el suiker naar smaak
  • ¼ tl kardemom
  • 10 draadjes saffraan optinoneel

Instructies

  • Maak de mango lassi met safffraan? Laat dan eerst de draadjes saffraan weken in 50 ml water.
  • Snijd het vruchtvlees van de mango’s in stukken en doe kort in de blender tot het een egale massa is.
  • Voeg de volle yoghurt, melk, kardemom en eventueel het saffraan water met de saffraandraadjes in de blender. Mix tot een dikke en romige massa. Proef de drank en voeg suiker toe indien nodig.
  • Schenk de mango lassi in glazen. Indiase lassi recept - zo simpel.

Om de mango lassi vloeibaarder te krijgen kun je extra melk toevoegen. Ook lekker is de toevoeging van saffraan. Deze stap is optioneel en leuk om te bewaren voor feestjes en speciale diners.

Ook lekker: smoothie met spinazie en sinaasappel.

Mango lassi
Mango lassi

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.40 from 28 votes (28 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek IJs en meer Instagram actie juli
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie zomereditie 2025