Indiase mango lassi recept
Indiase mango lassi recept 'n ultieme zomer smoothie is heel eenvoudig zelf te maken. 't lekkerst is de mango lassi ijskoud en vers uit de blender. Duurt twee uur je te lang, neem mango blokjes uit de vriezer.
Gezonde mango lassi
'n Gezonde mango lassi maak je zó laat de suiker weg en vervang voor een kneepje honing. Mango lassi smoothie is dé ultieme dorstlessende zomer smoothie en denk wel de populairste smoothie van India, Pakistan en Bangladesh. Maak de gezonde mango lassi smoothie af met verse munt.
Ook lekker: quinoa salade met mango spinazie en biet.
Ingrediënten
- 2 mango's rijp
- 200 ml volle yoghurt
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 tl citroensap
- verse munt
- 4 el poedersuiker
Instructies
- Snij het vruchtvlees van de mango’s in stukken en doe kort in de blender tot ’t een egale massa is. Voeg de yoghurt, sinaasappelsap, citroensap en de poedersuiker toe en klop door elkaar.
- Giet ’t mango mengsel in een bak en zet in de vriezer. Klop de massa ieder half uur even los totdat er ijskristallen vormen.
- Schenk de mango lassi over de glazen en maak de smoothie af met blaadjes munt. Mango lassi smoothie zó maak je ’t.
Ook lekker: zomer smoothie met fruit, extra chill! ’n Vegan smoothie met watermeloen, ananas en ’t sap van limoen is snel gemaakt, mega gezond en dorstlessend.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?