Indiase mango lassi recept

Ultieme zomer smoothie
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 2 uur 10 min
Naar het recept

Heerlijke Indiase lassi lijkt ingewikkeld, maar is heel eenvoudig zelf te maken! Het lekkerste is de mango lassi ijskoud en vers uit de blender.

Ultieme dorstlessende zomer smoothie

De mango lassi, dé ultieme dorstlessende zomer smoothie en misschien wel de populairste smoothie van India, Pakistan en Bangladesh. Maak de smoothie creatief af met verse gember,
munt, limoen of passievrucht.

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango’s
  • 200 ml volle yoghurt
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel citroensap
  • verse munt
  • 4 el poedersuiker

Bereidingswijze

  1. 1Snij het vruchtvlees van de mango’s in stukken en doe het kort in de blender tot het een egale massa is geworden. Voeg daarna de yoghurt, sinaasappelsap, citroensap en de poedersuiker toe en klop het door elkaar.
  2. 2Giet de massa vervolgens in een bak en zet het in de diepvries. Klop de massa ieder half uur even los totdat er ijskristallen vormen.
  3. 3Verdeel de mango lassi over de glazen en maak de smoothie af met blaadjes munt.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...