Indische rode curry

Curry = smaaksensatie
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Weinig tijd, maar wel zin in een reis door de Indische keuken? Dit Indische rode curry recept is een ware smaaksensatie en uren in de keuken staan is helemaal niet nodig! De Indische rode curry is in 25 minuten klaar en om van te smullen. Het basisingrediënt is rijst met kip, een heel lekker curry gerecht!

Indische rode curry, ook prima vegetarisch

Curry, wie is er niet dol op? Deze Indische rode curry kent vele variaties. Vegetarische variant? Gebruik stukjes kip van de vegetarische slager, aanrader!

Ingrediënten

  • 400 gr witte rijst
  • 300 gr kip in kleine blokjes
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 boemboe voor rode curry
  • 1 teentje knoflook

Bereidingswijze

  1. 1Dop de bonen en breek ze doormidden, doe ze in pan met water en een kippenbouillonblokje, breng aan de kook, laat kort koken en giet dan af.
  2. 2Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
  3. 3Bak de kip in een hapjespan goudbruin, voeg de knoflook toe, roer goed door en voeg dan de bonen toe. Doe de boemboe en de kokosmelk erbij. Laat dit zachtjes pruttelen.
  4. 4Als de rijst klaar is, giet je de rijst af. Als ook de curry klaar is kun je het serveren. Verdeel eerst de rijst over de borden, en schep daarover de curry.
    Serveren en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...