Indische rode curry

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 25m

Weinig tijd, maar wel zin in een reis door de Indische keuken? Dan bent u bij dit recept aan het goede adres! Dit Indische rode curry recept is een ware smaaksensatie en uren in de keuken staan is helemaal niet nodig! De Indische rode curry is in ongeveer 25 minuten klaar en om van te smullen. Het basisingrediënt is rijst met kip, maar door de extra ingrediënten die we er aan toegevoegd hebben, maakt u een heel bijzonder gerecht!

Ingrediënten

  • 400 gr witte rijst
  • 300 gr kip in kleine blokjes
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 boemboe voor rode curry
  • 1 teentje knoflook (fijn gesneden)

Bereidingswijze

Stap1

Dop de bonen en breek ze doormidden, doe ze in pan met water en een kippenbouillonblokje, breng aan de kook, laat 3 min doorkoken en giet dan af.

Stap2

Kook de rijst zoals op de verpakking staat.

Stap3

Bak de kip in een hapjespan goudbruin, voeg de knoflook toe, roer er goed door en voeg dan de bonen toe. Doe de boemboe en de kokosmelk erbij. Laat dit zachtjes pruttelen.

Stap4

Als de rijst klaar is, giet je de rijst af. Als ook de curry klaar is kun je het serveren. Verdeel eerst de rijst over de borden, en schep daarover de curry. Serveren en smullen maar!

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab