Indische rode curry

Indische rode curry

Met kip knoflook en kokos
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 695

Indische rode curry met kip, knoflook en kokos, zó gemaak met waanzinnig veel smaak. ’n Curry gerecht met een snelle bereiding. Wanneer maak jij dit rode curry recept?

Indische rode curry vega

Curry, wie is er niet dol op? Indische rode curry vega maken doe je makkelijk met de stuckjes kip van de Vegetarische Slager, ’n aanrader.

Ingrediënten

  • 400 gr witte rijst
  • 300 gr kipfilet
  • 300 gr sperziebonen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gr currypasta
  • 1 teen knoflook
Rode curry kip recept

Indiase curry met kip

  1. Dop de bonen en breek doormidden, kook in een pan met water met ’t blokje bouillon. Kook beetgaar en giet af.
  2. Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de kip in een scheutje olijfolie goudbruin, voeg de knoflook toe, bak en roer de boemboe mee samen met de kokosmelk. Laat zachtjes pruttelen en voeg als laatst de bonen erbij.
  4. Giet de rijst af en serveer met de curry. Indiase curry met kip maak je zó.

Maak af met fijn gehakte verse kruiden, krokante uitjes en eventueel wat naan brood.

Ook lekker: Zoete aardappel chili met bonen koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen.

Of ’n zoete aardappel curry met paarse zoete aardappel en verse gember, super simpel recept en ’t is zó klaar.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...