Indische rode curry
Indische rode curry met kip, knoflook en kokos, heel snel gemaakt met waanzinnig veel smaak. Een curry gerecht met een snelle bereiding. Wanneer maak jij dit rode curry recept?
Deze Indische curry valt echt onder de categorie eenvoudige gerechten: super snel, super easy en super cheap! En ja, óók superlekker. Ideaal dus voor een avondje op de bank. Ook maak je 'm eenvoudig vegetarisch, neem de stuckjes kip van de Vegetarische Slager, een aanrader.
Indische curry
Ingrediënten
- 300 gr witte rijst
- 300 gr kipfilet
- 300 gr sperziebonen
- 1 kippenbouillonblokje
- 400 ml kokosmelk
- 100 gr currypasta (boemboe rode curry)
- 1 teen knoflook
- olijfolie
Instructies
- Dop de sperziebonenbonen en breek doormidden, kook in een pan met water met het blokje bouillon. Kook beetgaar en giet af.
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
- Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kip in een scheut olijfolie goudbruin, voeg de knoflook toe, bak en roer de currypasta mee samen met de kokosmelk. Laat de Indische curry zachtjes pruttelen.
- Voeg als laatst de sperziebonen toe en breng de curry eventueel extra op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en serveer.
Maak af met verse kruiden, krokante uitjes en eventueel wat naan brood.
Ook lekker: zoete aardappel chili met bonen, koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen.
Of maak eens een zoete aardappel curry met paarse zoete aardappel en verse gember, super simpel recept en het is zó klaar.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?