Snelle Indische rode curry
Indische rode curry met kip, knoflook en kokos, snel gemaakt en boordevol smaak. Een curry met een snelle bereiding, ideaal voor drukke doordeweekse dagen. Wanneer probeer jij dit rode curry recept? Want deze curry valt echt in de categorie eenvoudige gerechten: supersnel, supereasy en superbudget! En ja, óók nog eens superlekker. Perfect voor een relaxed avondje op de bank. Liever vega; gebruik dan vegetarische kipstuckjes, een aanrader.
Maak af met verse kruiden, krokante uitjes en eventueel zelfgemaakt platbrood.
Ingrediënten
- 300 gr witte rijst
- 300 gr kipfilet
- 300 gr sperziebonen
- 1 kippenbouillonblokje
- 400 ml kokosmelk
- 100 gr currypasta (boemboe rode curry)
- 1 teen knoflook
- olijfolie
Instructies
- Dop de sperziebonenbonen en breek doormidden, kook in een pan met water met het blokje bouillon. Kook beetgaar en giet af.
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
- Pel en hak de knoflook fijn. Snij de kip in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de kip in een scheut olijfolie goudbruin, voeg de knoflook toe, bak en roer de currypasta mee samen met de kokosmelk. Laat de Indische curry zachtjes pruttelen.
- Voeg als laatst de sperziebonen toe en breng de curry eventueel extra op smaak met peper en zout. Giet de rijst af en serveer.
Ook lekker: zoete aardappel chili met bonen, koriander en paprika. Een chili recept vol smaken en texturen.
Of maak eens: zoete aardappel curry met paarse zoete aardappel en verse gember.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?