Indonesisch gehaktbrood

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 40m
  • Klaar in: 45m

Gehaktbrood kun je op heel veel verschillende manieren maken. Dit Indonesische gehaktbrood is een heerlijke variant. Maak hem heel gemakkelijk zelf klaar. Kijk voor meer variaties bij onze gehaktbrood recepten.

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 100 gram ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 3 eetlepels meel
  • 1 ei
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Snufje nootmuskaat
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een cakeblik en vet hem in met wat olie. Verdeel de plakken ontbijtspek over de bodem en de zijkanten van de vorm.

Stap2

Snipper de ui en snij de knoflook en peper zeer fijn. Pak een grote kom en meng hierin de gehakt, ui, peper en knoflook door elkaar. Voeg het ei en het meel toe en doe ook de sojasaus en kruiden erbij. Kneed alle ingrediënten door elkaar en voeg ook wat peper en zout toe.

Stap3

Als het gehakt iets te nat is, kun je nog wat meel toevoegen. Kneed het tot een geheel en doe het gehaktmengsel in het cakeblik. Druk het aan en bak het ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

148

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab