Indonesisch gehaktbrood
Met een beetje sambal en ketjap erbij- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 45 min
Gehaktbrood kun je op heel veel verschillende manieren maken. Dit Indonesische gehaktbrood is een heerlijke variant. Maak dit brood heel simpel zelf klaar.
Heerlijk en anders gehaktbrood
Lekker warm voor in de avond of als lunch met een zoetzure komkommersalade. Met een beetje sambal en ketjap erbij. Net even anders. Ook bij de borrel past dit Indonesisch gehaktbrood perfect!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een cakeblik en vet in met olijfolie. Verdeel de plakken ontbijtspek over de bodem en de zijkanten van de vorm.
- Snipper de ui en snij de knoflook en peper zeer fijn. Pak een grote kom en meng hierin de gehakt, ui, peper en knoflook door elkaar. Voeg het ei en het meel toe en doe ook de sojasaus en kruiden erbij. Kneed alle ingrediënten door elkaar en voeg ook wat peper en zout toe.
- Als het gehakt iets te nat is, kun je nog wat meel toevoegen. Kneed het tot een geheel en doe het gehaktmengsel in het cakeblik. Druk het aan en bak het gehaktbrood 40 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen
2e keer gemaakt en de familie is er dol op.
Fijn Charly!