Indonesische gehaktballetjes in pittige saus
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 2o min
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snij de selderij fijn. Meng het gehakt met de ui, selderij, gehakte koriander en gemalen komijn. Pers de knoflook boven het mengsel. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.
- Maak balletjes van het gehaktmengsel van ongeveer 8 cm doorsnede. Bak de balletjes in een koekenpan met de olie in ongeveer 5 tot 7 minuten bruin.
- Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm. Doe de ketjap, citroensap, sambal en 100 ml water in de pan met het overgebleven bakvet. Roer het goed door en breng het op laag voor aan de kook. Zorg ervoor dat de aanbaksels goed los komen.
- Serveer de gehaktballetjes met de saus.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?