Indonesische gehaktballetjes in pittige saus

In saus van ketjap en sambal
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 2o min
Naar het recept

Deze heerlijke Indonesische gehaktballetjes in een zelfgemaakte, pittige saus zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als lunch, tussendoortje of hapje. Maak ze nu heel makkelijk zelf klaar.

Balletjes

Deze balletjes dip je in je zelfgemaakte saus van ketjap en sambal, niet vet en erg lekker!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 takjes selderij
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 teen knoflook
  • 2 tl koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el ketjap manis
  • 3 tl sambal oelek
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de ui en snij de selderij fijn. Meng het gehakt met de ui, selderij, gehakte koriander en gemalen komijn. Pers de knoflook boven het mengsel. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.
  2. 2Maak balletjes van het gehaktmengsel van ongeveer 8 cm doorsnede. Bak de balletjes in een koekenpan met de olie in ongeveer 5 tot 7 minuten bruin.
  3. 3Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm. Doe de ketjap, citroensap, sambal en 100 ml water in de pan met het overgebleven bakvet. Roer het goed door en breng het op laag voor aan de kook. Zorg ervoor dat de aanbaksels goed los komen.
  4. 4Serveer de gehaktballetjes met de saus.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...