Indonesische gehaktballetjes in pittige saus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Deze heerlijke Indonesische gehaktballetjes in een zelfgemaakte, pittige saus zijn heerlijk als hoofdgerecht, maar ook als lunch, tussendoortje of hapje. Maak ze nu heel makkelijk zelf klaar.

Tip: lekker met wat aardappelpuree en sperziebonen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 takjes selderij
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 theelepels sambal oelek
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de ui en snij de selderij fijn. Meng het gehakt met de ui, selderij, koriander en komijn. Pers de knoflook boven het mengsel. Breng het op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door elkaar.

Stap2

Maak balletjes van het gehaktmengsel van ongeveer 8 cm doorsnede. Bak de balletjes in een koekenpan met de olie in ongeveer 5 tot 7 minuten bruin.

Stap3

Haal de balletjes uit de pan en hou ze warm. Doe de ketjap, citroensap, sambal en 100 ml water in de pan met het overgebleven bakvet. Roer het goed door en breng het op laag voor aan de kook. Zorg ervoor dat de aanbaksels goed los komen.

Stap4

Serveer de gehaktballetjes met de saus.

 

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

72

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab