Indonesische varkenssaté

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 60m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 1:15 h

Maak deze Indonesische saté met een heerlijke cashewnotensaus nu zelf klaar in een handomdraai.

Tip: Lekker met een salade en wat rijst.

Ingrediënten

  • 500 gram varkensfilet
  • 75 ml ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 lenteui
  • 1 theelepel sambal
  • Handje cashewnoten
  • Zakje kroepoek

Bereidingswijze

Stap1

Snij de varkensfilet in blokjes. Doe de helft van de ketjap, de geperste knoflook en de helft van het citroensap in een schaal. Schil de gember en hak het fij. Voeg de gember toe aan de schaal en roer het goed door elkaar. Voeg de varkensfilet toe en roer het goed door. Dek de schaal af en laat het een uurtje in de koelkast marineren.

Stap2

Doe ondertussen de rest van het citroensap, de in ringen gesneden bosui, de rest van de ketjap en de sambal in een schaaltje en roer het door elkaar. Hak de cashewnoten fijn en voeg ze toe aan de saus.

Stap3

Haal het vlees uit de marinade en prik ze op stokjes. Bestrijk ze met wat olie en gril ze op een ingevet rooster gaar in ongeveer 3 minuten per kant. Serveer de satéstokjes met de cashewnotensaus eroverheen en wat kroepoek ernaast.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

61

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab