Indonesische varkenssaté

Met saus van cashewnoten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
Naar het recept

Maak deze Indonesische saté met een heerlijke cashewnotensaus nu zelf klaar in een handomdraai.

Saté

Kleine stokjes met een paar stukjes vlees, geserveerd met saus van pinda’s. Zo lekker! Het geheim van de saté is onder andere de marinade. Hoe langer het intrekken, hoe beter de smaak. Een heerlijk mals stokje vlees.

Ingrediënten

  • 500 gr varkensfilet
  • 75 ml ketjap manis
  • 2 teen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 el citroensap
  • 1 lenteui
  • 1 tl sambal
  • handje cashewnoten
  • zakje kroepoek

Bereidingswijze

  1. 1Snij de varkensfilet in blokjes. Doe de helft van de ketjap, de geperste knoflook en de helft van het citroensap in een schaal. Schil de gember en hak het fijn. Voeg de gember toe aan de schaal en roer goed door elkaar. Voeg de varkensfilet toe en meng. Dek de schaal af en laat het een uurtje in de koelkast marineren.
  2. 2Doe ondertussen de rest van het citroensap, de in ringen gesneden bosui, de rest van de ketjap en de sambal in een schaaltje en roer het door elkaar. Hak de cashewnoten fijn en voeg ze toe aan de saus.
  3. 3Haal het vlees uit de marinade en prik ze op stokjes. Bestrijk ze met wat olie en gril ze op een ingevet rooster gaar in ongeveer 3 minuten per kant. Serveer de satéstokjes met de cashewnotensaus eroverheen en wat kroepoek ernaast.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...