Indonesische varkenssaté

Indonesische varkenssaté

Met saus van cashewnoten
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 1 uur
  • Klaar in: 1 uur 15 min
  • Kcal: 290

Indonesische varkenssaté met saus van cashewnoten maak je zelf makkelijk en snel. Met ’n cashewnotensaus van ketjap, sambal en bosui is deze saté compleet, met wat kroepoek natuurlijk. ’n Lekker Indonesische varkenssaté recept.

Saté marinade

Saté marinade is ’t geheim van de beste saté. Kleine stokjes met stukjes vlees met de lekkerste saus van cashew’s. Hoe langer het intrekken van ’n marinade van o.a. knoflook, gember en ketjap, hoe beter de smaak. Een heerlijk mals stokje vlees.

Ingrediënten

  • 500 gr varkensfilet
  • 75 ml ketjap manis
  • 2 teen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 2 el citroensap
  • 1 bosui
  • 1 tl sambal
  • handje cashewnoten
  • zakje kroepoek

Saté maken

  1. Snij de varkensfilet in blokjes. Doe de helft van de ketjap, de geperste knoflook en de helft van het citroensap in een schaal. Schil de gember en hak het fijn. Voeg de gember toe aan de schaal en roer goed door elkaar. Voeg de varkensfilet toe en meng. Dek de schaal af en laat het een uurtje in de koelkast marineren.
  2. Doe ondertussen de rest van het citroensap, de in ringen gesneden bosui, de rest van de ketjap en de sambal in een schaaltje en roer het door elkaar. Hak de cashewnoten fijn en voeg ze toe aan de saus.
  3. Haal het vlees uit de marinade en prik ze op stokjes. Bestrijk ze met wat olie en gril ze op een ingevet rooster gaar in ongeveer 3 minuten per kant. Serveer de satéstokjes met de cashewnotensaus eroverheen en wat kroepoek ernaast. Saté maken doe je zó.

Ook lekker: Kipsate met stokbrood recept als borrelhap of bijgerecht. Saté zelf maken is zo moeilijk niet.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...