Ingelegde rode uien maken

Ingelegde rode uien maken

Een pot zelfgemaakte ingelegde rode uien hoort in de koelkast. We doen het broodjes, door de salade, gebruiken het als toppping bij rijst- en noedelgerechten en zelfs op taco's. Je leest het al: we kunnen er geen genoeg van krijgen. Ze zijn zuur, zoet en hebben een lekker crunch, ook zien ze er mooi uit door hun knalroze kleur. Het maken van de rode uien in zuur is hartstikke makkelijk, en je krijgt er een prachtig resultaat voor terug.

Voor het maken van ingelegde rode uien heb je niet veel nodig. De basis is water, azijn, suiker, zout en natuurlijk rode ui. Hieraan voegen we mosterdzaad toe, en kun je nog extra andere smaakmakers toevoegen als leuke variatie. Denk aan kruidnagel, piment, laurierblad of peperkorrels. Ook kun je de azijn vervangen door een azijn met een specifieke smaak. Denk aan sherryazijn of rode wijnazijn.

Lekker op: smorrebrod, gezonde Deense sandwich met gerookte zalm.

Rode ui in zuur

Ingelegde rode ui

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit is het makkelijkste recept voor het zelf maken van ingelegde rode uien met minder dan 10 ingredienten en klaar in no-time!
Gang Bijgerecht
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 20 minuten
Porties 1 pot
calorieën 90

Ingrediënten

  • 2 rode ui in halve ringen
  • 500 ml water
  • 100 gr suiker
  • 500 ml azijn
  • 2 el suiker
  • 1 el mosterdzaad

Instructies

  • Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Voeg toe aan een goed schoongemaakte weckpot.
  • Zet een steelpannetje op het vuur. Voeg het water en de suiker toe en breng aan de kook. Haal van het vuur zodra de suiker is gesmolten. Voeg het azijn toe en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Giet het zuur bij de rode uien en voeg ook het mosterdzaad toe. Doe de weckpot dicht en laat minimaal 8 uur rusten in de koelkast.
  • Bewaar de ingelegde rode ui in de koelkast voor maximaal 2 weken. Gebruik als topping bij salades, broodjes en andere gerechten.

De ingelegde rode uien blijven zo'n twee weken goed in de koelkast.

Ook lekker: sumak uien bijgerecht voor een Midden-Oosters diner.

Je kunt ook andere uien gebruiken. Denk aan zoete ui, gele ui of sjalotten!

Nog meer om zelf te maken: rode pesto.

Rode ui in zuur zelf maken
Inmaken van rode ui

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

picknick boek september 2024 instagram
De Smaak van Italie zomer editie