Italiaans paasbrood recept
Met 'n chocolade ei- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 30 min
- Wachttijd: 1 uur 50 min
- Klaar in: 2 uur 20 min
- Kcal: 144
Italiaans paasbrood recept met een chocolade ei, leuk voor bij het paasontbijt. Deze broodjes zijn niet moeilijk te maken maar het rijzen neemt even wat tijd in beslag.
Italiaanse paasbroodjes
Italiaanse paasbroodjes zijn broodjes in een vlecht voor het ontbijt lekker met anijs of boter.
Ook lekker: Paasbroodjes maken ’n Easter bunny maken doe je zelf met ’n makkelijk recept zoals deze. Leuk en lekker om te doen met je kids voor ’t ontbijt of brunch.
Italiaanse paasbroodjes
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en de melk lauwwarm. Meng de gist en suiker met de lauwwarme melk in een kom en zet 10 minuten weg. Meng de bloem met een snuf grof zeezout, boter en het melkmengsel wat ondertussen aan het schuimen is.
- Kneed 5 minuten met broodhaak in de keukenmachine tot een soepel deeg. Zet het deeg voor een uur weg onder een vochtige theedoek.
- Verdeel het deeg in 18 stukken van zo’n 40 gram per stuk en rol van elk stuk lange strengen. Maak zes vlechten van steeds 3 strengen en maak de uiteinden aan elkaar. Hou een gat in het midden. Leg ze op een bakplaat, dek af en laat nog een half uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden Bestrijk de broodjes voor glans nog met melk. Bak in zo’n 20 minuten gaar. Laat afkoelen en leg in elk broodje een chocolade eitje. Italiaanse paasbroodjes maak je zó.
Serveer met anijshagel en roomboter of ’n dot chocopasta.
Ook lekker: Scones met rozijnen vegan en zó gemaakt. Heel simpel alles in een kom en de oven doet ’t werk. Eet met een dot kersenjam, mega crunchy.
Meer: Ontbijtrecepten. Spring jij ’s ochtends je bed uit voor een heerlijk ontbijt? Ga je voor een smoothie, pannenkoekjes, scrambled eggs, yoghurt of toast? Of ’n wentelteefjes recept, ’n lekker ontbijt is een fijn begin van de dag.
Ook lekker: cruffins-maken met chocolade.