Zachte vlechtbroodjes (Italiaans paasbrood)
Italiaans paasbrood met een chocolade-ei, perfect voor bij het paasontbijt. Deze vlechtbroodjes zijn eenvoudig te maken, maar het rijzen vergt wat tijd.
In Italië wordt traditioneel met Pasen dit brood gegeten. Het gevlochten broodje heeft een rauw ei in het midden, dat tijdens het bakken in de oven gaar wordt. Zachte gevlochten broodjes, heerlijk voor in de morgen met anijs of boter.
Ook leuk: paasbroodjes maken. Lekker je eigen paashaasbroodjes!
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 7 gr gedroogde gist
- 2 el suiker
- 300 ml melk (plantaardig)
- 60 gr boter (plantaardig)
- 1 snuf zout
Optioneel
- chocolade eitjes
Instructies
- Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en de melk lauwwarm is.
- Meng de gist en suiker met de lauwwarme melk in een kom en laat het mengsel 10 minuten staan.
- Meng de bloem met een snuf zout en voeg de boter en het melkmengsel toe (wanneer het begint te schuimen).
- Kneed het deeg 5 minuten met een broodhaak in de keukenmachine tot het soepel is. Dek het deeg af met een vochtige theedoek en laat het 1 uur rusten.
- Verdeel het deeg in 18 stukken van ongeveer 40 gram per stuk en rol elk stuk uit tot lange strengen.
- Maak 6 vlechten van 3 strengen en verbind de uiteinden met elkaar, laat een gat in het midden.
- Leg de vlechten op een bakplaat, dek ze af en laat ze nog een half uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 160 graden. Bestrijk de broodjes met melk voor een glanzend effect. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
- Laat de vlechtbroodjes afkoelen en leg in elk broodje een chocolade ei.
Serveer met anijshagel en roomboter of 'n dot chocopasta.
Probeer ook eens scones met rozijnen, vegan en snel gemaakt. Meng simpelweg alle ingrediënten in een kom en de oven doet de rest. Geniet ervan met een flinke lepel kersenjam.
Meer ontbijtrecepten: Spring jij 's ochtends je bed uit voor een heerlijk ontbijt? Kies je voor een smoothie, pannenkoekjes, roerei, yoghurt of toast? Of misschien wel wentelteefjes? Een smakelijk ontbijt is een geweldige start van de dag.
Ook lekker: probeer eens cruffins te maken met chocolade.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?