Simpele Italiaanse groentesoep
Dit heerlijke recept voor Italiaanse groentesoep is perfect als voorgerecht, maar ook vullend genoeg als hoofdgerecht. Simpel te maken en in 10 minuten op tafel. Een echte vitaminebom vol groenten, en je kunt het op veel manieren variëren, zolang er maar voldoende groenten in zitten. Deze soep met witte bonen is ideaal voor een luie zondag, maar ook snel en makkelijk voor een doordeweekse dag.
Tip: wil je de soep nog voedzamer maken, voeg wat kleine pasta toe om er een echte Italiaanse minestronesoep van te maken. Of extra: vul de Italiaanse soep met balletjes, vullend en smaakvol!
Wat dit Italiaanse groentesoep recept zo snel maakt, is dat je niets zelf hoeft te snijden en alle ingrediënten eenvoudig in één pan gaan.
Ingrediënten
- 360 gr witte bonen
- 400 gr tomatenblokjes
- 600 ml groentebouillon
- 350 gr boerensoepgroenten
- 3 el rode pesto
- 80 gr Parmezaanse kaas
Instructies
- Breng 600 ml water aan de kook en los de bouillon erin op. Zet de bouillon apart.
- Spoel de bonen af onder koud water en laat ze uitlekken in een vergiet.
- Doe de tomatenblokjes met hun vocht in een soeppan. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Voeg de soepgroenten en uitgelekte bonen toe aan de kokende tomaten-bouillonmix. Laat het geheel op laag vuur ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Roer de pesto door de soep en breng op smaak met versgemalen peper.
- Schep de Italiaanse groentesoep in kommen en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.
Serveer met stevig boerenbrood en een zelfgemaakte rode pesto.
Net even anders: Italiaanse soep met rivierkreeftjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?