Italiaanse groentesoep

Italiaanse groentesoep

Een makkelijke minestrone
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min

Een heerlijk Italiaanse groentesoep recept wat prima doorkan als voorgerecht maar zeker ook als hoofd. Heel simpel te maken en in 10 minuten op tafel.

Soep met groenten op z’n Italiaans

Soep vol met groenten, een mega vitaminebom! De Italianen noemen deze soep minestrone, dit recept kun je op vele manieren maken. Zolang er maar veel groenten in zit. Deze soep met bonen is perfect voor op een luie zondag, maar het is ook een makkelijk recept voor een doordeweekse dag.

Rode pesto maak je zó

Meng een handje pijnboompitten met 2 tenen knoflook, verse peper naar smaak, 120 gram zongedroogde tomaatjes, 15 gram geraspte parmezaanse kaas en 80 ml olijfolie extra vierge. Even de staafmixer erop en klaar!

Ingrediënten

  • 360 gr witte bonen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 blokje groentebouillon
  • 350 gr boerensoepgroenten
  • 3 el rode pesto
  • 80 gr parmezaanse kaas

Zo maak je minestronesoep

  1. Kook 600 ml water en maak de bouillon. Spoel de bonen af met water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. Doe de tomatenblokjes met het vocht in een pan samen met de bouillon en breng aan de kook. Voeg de soepgroenten en bonen toe en kook de soep op een laag vuur 5 minuten.
  3. Roer de pesto door de minestronesoep en voeg verse peper naar smaak toe. Schep de soep in kommen en maak af met parmezaan. Zó maak je minestronesoep.

Serveer met stevig boerenbrood en je zelfgemaakte rode pesto.

Meer Italiaanse soep? Recept voor Italiaanse vissoep met rivierkreeftjes.

Beoordeling: 4.1. van 24 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024