Italiaanse groentesoep

Een makkelijke soep voor een doordeweekse dag
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Een heerlijke Italiaanse groentesoep recept wat je als voorgerecht kan serveren. Het is een simpel recept wat maar in 5 minuten te bereiden is.

Soep met groenten op z’n Italiaans

soep met lekker veel groente, een mega vitaminebom! De Italianen noemen deze soep minestrone, en dit recept kun je op vele manieren maken. Zolang er maar veel groenten in zit. Deze soep met bonen is perfect voor op een luie zondag, maar het is ook een makkelijk recept voor een doordeweekse dag.

Ingrediënten

  • 380 gr witte bonen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 250 gr boerensoepgroenten
  • 3 el rode pesto
  • 4 el parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. 1Spoel de bonen af met water en laat ze uitlekken in een vergiet.
  2. 2Doe de tomatenblokjes met het vocht, de bouillonblokjes en 1/2 liter water in een pan. Breng het aan de kook. Voeg de soepgroenten en bonen toe en kook de soep 4 minuten.
  3. 3Roer de pesto door de soep en voeg verse peper naar smaak toe. Schep de soep in borden en maak af met parmezaan.
  4. 4Serveer met stevig boerenbrood en tomatentapenade.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...

Een heerlijke Italiaanse groentesoep recept wat je als voorgerecht kan serveren. Het is een simpel recept wat maar in 5 minuten te bereiden is.

[ingredients] [method]

https://www.simpele-recepten.nl/wp-content/uploads/2014/09/Italiaansegroentesoep-liggend_0.jpg

a:7:{i:0;s:25:”1 blik witte bonen (380g)”;i:1;s:28:”1 blik tomatenblokjes (400g)”;i:2;s:24:”2 groentebouillonblokjes”;i:3;s:24:”250 g boerensoepgroenten”;i:4;s:15:”3 el rode pesto”;i:5;s:27:”zout en (versgemalen) peper”;i:6;s:30:”4 el geraspte parmezaanse kaas”;}

a:4:{i:0;s:64:”Spoel de bonen af met water en laat ze uitlekken in een vergiet.”;i:1;s:170:”Doe de tomatenblokjes met het vocht, de bouillonblokjes en 1/2 liter water in een pan. Breng het aan de kook. Voeg de soepgroenten en bonen toe en kook de soep 4 minuten.”;i:2;s:115:”Roer de pesto door een soep en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in borden en strooi de kaas erover.”;i:3;s:61:”Serveertip: Lekker met stevig boerenbrood en tomatentapenade.”;}