Italiaanse hartige taart

  • Porties: 6
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 45m

Deze hartige taart uit Italië met snijbiet en Parmezaanse kaas is heerlijk als tussendoortje, hapje of als bijgerecht. Maak hem nu zelf klaar.

Lardo? Wat is dat eigenlijk?

Het is rugspek van het Italiaanse Cinta Cenese varken, deze is gerijpt met zout en rozemarijn in een knoflook ingewreven marmeren bad. Dit maakt het spek heel zacht.
Je kunt het spek in flinterdunne plakjes snijden en op dik boerenbrood leggen, goddelijk! Ook kun je het in recepten verwerken zoals we nu doen of bij een wildgerecht serveren.

Ingrediënten

  • 1 kilo snijbiet
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram bloem
  • 70 gram reuzel
  • 2 1/2 eetlepel warme melk
  • 10 gram boter
  • 60 gram pancetta
  • 1 ui
  • 1/2 bos peterselie
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram broodkruim
  • 4 eieren
  • 60 gram lardo

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven op 150 graden Celsius. Kook de snijbiet gaar en giet hem af. Knijp het overtollige water uit de snijbieten en hak ze fijn.

Stap2

Meng de bloem met de reuzel en de melk tot een soepel deeg. Dek het af en laat het enkele minuten rusten.

Stap3

Snij de pancetta fijn, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de pancetta, peterselie, ui en de hele teen knoflook.

Stap4

Stoof de snijbiet ongeveer 15 minuten mee in de pan. Roer de Parmezaanse kaas, het broodkruim, de eieren en een snufje zout door de snijbiet. Haal de knoflook uit de pan.

Stap5

Bekleed een bakvorm met de helft van de plakken lardo. Rol het deeg uit tot twee dunne lappen. leg een deeglap op de lardo, verdeel het snijbietmengsel erop met daar bovenop de tweede deeglap.

Stap6

Prik gaatjes in het deeg en verdeel de rest van de lardo erop. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin. Snij de taart in stukken en dien hem op.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab