Italiaanse hartige taart

Met rugspek van het Italiaanse Cinta Cenese varken
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze hartige taart uit Italië met snijbiet en Parmezaanse kaas is heerlijk als tussendoortje, hapje of als bijgerecht. Maak hem nu zelf klaar.

Lardo? Wat is dat eigenlijk?

Het is rugspek van het Italiaanse Cinta Cenese varken, deze is gerijpt met zout en rozemarijn in een knoflook ingewreven marmeren bad. Dit maakt het spek heel zacht.
Je kunt het spek in flinterdunne plakjes snijden en op dik boerenbrood leggen, goddelijk! Ook kun je het in recepten verwerken zoals we nu doen of bij een wildgerecht serveren.

Ingrediënten

  • 1 kg snijbiet
  • 1 teen knoflook
  • 60 gr pancetta
  • 1 ui
  • 1/2 bos peterselie
  • 200 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram broodkruim
  • 4 eieren
  • 60 gram lardo

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven op 150 graden. Kook de snijbiet gaar en giet af. Knijp het overtollige water uit de snijbieten en hak ze fijn.
  2. 2Meng de bloem met de reuzel en de melk tot een soepel deeg. Dek af en laat het enkele minuten rusten.
  3. 3Snij de pancetta fijn, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de pancetta, peterselie, ui en de hele teen knoflook.
  4. 4Stoof de snijbiet ongeveer 15 minuten mee in de pan. Roer de Parmezaanse kaas, het broodkruim, de eieren en een snufje zout door de snijbiet. Haal de knoflook uit de pan.
  5. 5Bekleed een bakvorm met de helft van de plakken lardo. Rol het deeg uit tot twee dunne lappen. leg een deeglap op de lardo, verdeel het snijbietmengsel erop met daar bovenop de tweede deeglap.
  6. 6Prik gaatjes in het deeg en verdeel de rest van de lardo erop. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin. Snij de taart in stukken en geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...