Italiaanse orzo met aubergine
Italiaanse orzo met aubergine, Parmezaanse kaas en basilicum is een verrukkelijk gerecht vol van smaak, een echte favoriet. Dit recept is niet alleen heerlijk, maar ook eenvoudig te bereiden. Orzo, een gedroogde pastavariant in de vorm van kleine rijstkorrels, vormt de basis van dit gerecht. Lekker vegetarisch en kan binnen no-time op tafel staan. Wil je wat extra pit? Voeg dan chilivlokken toe voor een prikkelende twist.
Begin met het verzamelen van een flinke handvol verse basilicumblaadjes en bocconcini-bolletjes, de heerlijke Italiaanse mozzarellabolletjes uit Napels. Orzo met groentestoof is niet alleen lekker, maar ook gezond. Het is gemakkelijk te bereiden en kan zelfs veganistisch zijn als je kiest voor Violife-mozzarella en parmezaanse kaas. Zo is jouw Italiaanse orzo gereed! Serveer het met wat olijven en een knapperig stuk brood. Wil je nog meer smaak? Maak dan in een handomdraai groene pesto met slechts 5 ingrediënten: Parmezaanse kaas, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en knoflook. Zo voeg je een heerlijke finishing touch toe aan dit al overheerlijke gerecht. Probeer dit recept voor orzo met aubergine vandaag nog en geniet van de authentieke smaken van Italië in jouw eigen keuken. Buon appetito!
Meer: Italiaanse recepten.
Maak af met een paar druppels olijfolie.
Ingrediënten
- 200 gr orzo
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 2 stengels bleekselderij
- 4 tomaten
- 4 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- 150 gr mozzarella bolletjes
- 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
- 5 gr verse basilicum
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij dun, de aubergine en tomaat in grove stukken. Halveer de bolletjes mozzarella.
- Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op hoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak nog zo’n 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe samen met 300 ml water en breng aan de kook. Breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout. Tijm en oregano. Laat 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
- Kook de orzo ondertussen volgens aanwijzingen van de verpakking en meng zodra de pastakorrel gaar is met de gestoofde groente.
- Maak de orzo aubergine af met de mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas en serveer met verse basilicum.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?