Italiaanse orzo met aubergine

Italiaanse orzo met aubergine

Parmezaan en basilicum
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 435
Naar het recept

Italiaanse orzo met aubergine parmezaan en basilicum, vol van smaak. Favoriet Italiaans recept. Makkelijk te maken, gedroogde pasta in de vorm van rijst, eenvoudig en vega ’t staat zó op tafel. Extra pit? Voeg chilivlokken toe.

Neem ’n flinke hand verse basilicum blaadjes en bocconcini bolletjes dé Italiaanse mozzarella bolletjes uit Napels.

Orzo met groentestoof

Orzo met groentestoof is lekker en gezond. Eenvoudig te maken en vegan als je de mozzarella en parmezaan van Violife neemt. Je Italiaanse orzo is af! Serveer met olijven en ’n stuk brood.

Groene pesto voor erbij, met 5 ingrediënten zó klaar! Parmezaanse kaas, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en knoflook.

Meer: Italiaanse recepten.

Ingrediënten

  • 200 gr orzo
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 150 gr mozzarella bolletjes
  • 50 gr parmezaan geraspt
  • 5 gr verse basilicum
Italiaanse orzo aubergine recept

Orzo recept met aubergine

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij dun, de aubergine en tomaat in grove stukken. Halveer de bolletjes mozzarella.
  2. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op hoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak nog zo’n 2 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe en 300 ml water en breng aan de kook. Breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout. Tijm en oregano. Laat 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  4. Kook de orzo ondertussen volgens aanwijzingen van de verpakking en meng met de gestoofde groente. Maak af met de geraspte parmezaanse kaas en serveer met verse basilicum. Orzo recept met aubergine maak je zó.

Maak af met ’n paar druppels olijfolie, groene pesto en brood. Verse kruiden en taggiasche olijven.

Hoe maak je een groene pesto zó, easy!

Meer: Rijst recepten.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 5 stemmen.
Please wait...
Pasta recepten
Hoofdgerechten
Italiaanse recepten
Rijst recepten