Italiaanse rode rijst salade
Mozzarella en basilicum- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 455
Italiaanse rode rijst salade met mozzarella en basilicum, vol van smaak. Favoriet zomers Italiaans recept. Makkelijk te maken eenvoudig ’t staat zó op tafel.
Neem ’n flinke hand verse kruiden en bocconcini bolletjes dé Italiaanse mozzarella bolletjes uit Napels.
Rode rijst salade
Rode rijst salade is lekker en gezond, heeft een zoete smaak is snel en eenvoudig te maken vegan en glutenvrij. Neem de mozzarella van Violife en je Italiaanse rode rijst salade is af. Serveer met olijven en plat brood uit Sardinië.
Groene pesto voor erbij, met 5 ingrediënten zó klaar! Parmezaanse kaas, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en knoflook.
Meer: Italiaanse recepten.
Caprese rijst salade
- Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking ’t liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
- Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en ’n snuf zout.
- Snij de ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Halveer de tomaten en mozzarella bolletjes.
- Schep de rijst in kommen en verdeel de mozzarella, tomaat en basilicum op de rijst. Eet als ’n Italiaanse poke bowl, caprese rijst salade maken doe je zó.
Maak af met groene pesto en Pane Carasau een typisch brood uit Sardinië ofwel carta di musica. Flinterdun en te gek lekker met ’n dip of pesto. Verse kruiden en taggiasche olijven.
Hoe maak je een groene pesto zó, easy!
Meer: Rijst recepten.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen