Italiaanse rode rijst salade
Italiaanse rode rijst salade met mozzarella en basilicum, vol van smaak. Favoriet zomers Italiaans recept. Makkelijk te maken eenvoudig en het staat zo op tafel. Neem een flinke hand verse kruiden en bocconcini bolletjes dé Italiaanse mozzarella bolletjes uit Napels.
Rode rijst salade is lekker en gezond, heeft een zoete smaak is snel en eenvoudig te maken vegan en glutenvrij. Neem de mozzarella van Violife en je Italiaanse rode rijst salade is af. Serveer met olijven en plat brood uit Sardinië.
Groene pesto voor erbij, met vijf ingrediënten. Parmezaanse kaas, basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en knoflook.
Meer: Italiaanse recepten.
Ingrediënten
- 300 gr rode rijst
- 500 gr gekleurde kerstomaatjes
- 150 gr mini mozzarella
- 1 bosje bosui
- 10 gr basilicum vers
- 10 gr platte peterselie
Dressing
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el olijfolie extra vergine
- 1 teentje knoflook
Instructies
- Kook de rode rijst volgens aanwijzingen op de verpakking, het liefst van te voren zodat de rijst goed afgekoeld is.
- Maak de dressing, pel en pers de knoflook, meng met de azijn, olijfolie en breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout.
- Snij de ui in dunne ringen, hak de kruiden en bewaar wat voor de topping. Meng met de afgekoelde rijst samen met de dressing. Halveer de tomaten en mozzarella bolletjes.
- Schep de Italiaanse rijstsalade in kommen en verdeel de mozzarella, tomaat en basilicum op de rijst. Eet als een Italiaanse poké bowl.
Maak af met groene pesto en Pane Carasau een typisch brood uit Sardinië ofwel carta di musica. Flinterdun en te gek lekker met een dip of pesto. Verse kruiden en taggiasche olijven.
Meer: rijst recepten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?