Italiaanse vissoep met rivierkreeftjes
- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 30 min
Italiaanse vissoep uit Liguria, goed gevuld met vis en erg eenvoudig zelf te maken. Liguria staat bekend om zijn vissoep. De vis gaart in de bouillon.
Vissoep met zalm en zeevruchten
Wil je mixen met vis, dat kan. Je zou een grote zak zeevruchten mix kunnen gebruiken. Die zijn al klaar voor gebruik, heel makkelijk!
Daarnaast is zalm, roodbaars, mul of rode poon favoriet. Wel zónder graat en niet té klein snijden.
Voor een extra bite voeg je een handje zeekraal toe. Een zachte, knapperige, lichtzoute zeegroente. Nu gaan we starten met het maken van de vissoep.
Inspiratie: Geen tomatensoep maak een lichte kreeftensoep met basilicumroom, ’n lichte soep van kreeft basilicum en patissons.
Bereidingswijze gevulde vissoep
- Snij de ui in dunne ringen, de venkel en knoflook in dunne plakken. Bak deze in een braadpan met een scheut olijfolie. Voeg na een paar minuten de gepelde tomatenstukjes toe en laat even smeuïg worden.
- Schil en snij de zoete aardappels in blokjes en voeg bij de soep samen met de wijn. Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met verse peper en laat de soep 10 minuten pruttelen.
- Snij de visfilet in niet al te kleine blokjes en laat deze garen in de soep. De mosselen en rivierkreeft kunnen er ook bij. Schep de Italiaanse vissoep in kommen en maak af met verse gehakte peterselie. Buon appetito!
Rooster in een koekenpan een stuk brood met wat verse knoflook en serveer bij de rijk gevulde vissoep.
Meer Italiaanse soep: Italiaanse groentesoep 'n makkelijke minestrone.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?