Kaasscones recept met karnemelk

Kaasscones recept met karnemelk

Een hartige variant
  • Aantal: 8
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min
  • Kcal: 190

Kaasscones recept met karnemelk een hartige variant scones recept gemaakt van pittige kaas,’n hartig warme broodje. Scones zijn zó gemaakt, hoeven niet te rijzen en niet lang in de oven. Kaasscones met pittige kaas, heerlijk.

Hartige scones bakken

Hartige scones bakken, ’n heerlijke variant op de zoete scones met pittige kaas. Eet lekker met een dot Griekse yoghurt dip met verse kruiden.

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 60 gr boter
  • 8 gr bakpoeder
  • 200 ml karnemelk
  • scheutje melk
  • 60 gr pittige kaas
Hartige scone maken met kaas

Scones met pittige kaas

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng bloem, bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Snij de boter in kleine blokjes en meng het er ook door tot het geheel op broodkruimels begint de lijken.
  2. Rasp de kaas en roer dit samen met de karnemelk door het mengsel. Kneed het tot een glad deeg. Rol het plat tot een lap van 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg en bestrijk ze met melk en eventueel wat extra kaas.
  3. Bak de scones in de oven in zo’n 15 minuten gaar en goudbruin. Scones met pittige kaas zó maak je ze.

Eet met ’n dot dikke yoghurt met chilisaus en chilivlokken voor extra pit.

Ook lekker: Scones met rozijnen vegan scones.

Beoordeling: 3.7. van 11 stemmen.
Please wait...
Hartige scone met kaas

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024