Kaas scones

  • Hoeveelheid: 8
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Maak deze heerlijke kaas scones voor het ontbijt, de lunch of als tussendoortje.

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 55 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml karnemelk
  • Scheutje melk
  • 50 gram pittige kaas

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout door elkaar. Snij de boter in kleine blokjes en meng het er ook door tot het geheel op broodkruimels begint de lijken.

Stap2

Rasp de kaas en roer dit samen met de karnemelk door het mengsel. Kneed het tot een glad deeg. Rol het plat tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik. Steek rondjes van 1 centimeter doorsnede uit het deeg en bestrijk ze met melk en eventueel wat extra kaas.

Stap3

Bak de scones in de oven in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab