Kaasfondue voor twee met knoflook
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 395
Kaasfondue voor twee met knoflook en rozemarijn, gezellig en makkelijk voor echte kaaslovers. Zet samen dit knusse kaasje in de oven. Zó lekker en simpel om te maken. Romig en zachte brie of andere smelt kaas in 'n knapperig brood.
Brie uit de oven
Brie uit de oven, een geitenbrie voor dit recept, zacht en romig. Neem een ongesneden bol en vul met brie, of een andere smeltkaas. Smeer in met verse knoflook, olijfolie en rozemarijn. In de oven en hoé lekker.
Liever geen brood? Leg de brie in een ovenschaaltje, snijd de bovenkant in en leg wat pistachenootjes en honing bovenop. In de oven en klaar is je heerlijke kaasdip.
Bereidingswijze kaasfondue voor twee uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak een knoflookolie. Pers de knoflook en meng met de olijfolie. Hak de rozemarijn fijn en doe dit bij de knoflookolie.
- Snijd een rondje van de bovenkant van de bollen zodat de brie erin kan. Duw de kaas in het brood en maak een kruis in de korst van de kaas. Smeer het brood in met de knoflookolie.
- Schuif de broodjes in de oven. Na ongeveer 20 minuten is de kaas zacht en vloeibaar, de korst zal omhoogstaan. Eet lekker alles op! Cheese!
Eet eventueel met crackers, boekweit & meergranen crackers van Leev zijn erg lekker en glutenvrij. Deze kaasbol glutenvrij eten, vul dan glutenvrije broodbollen.
Ook lekker: Kaasfondue zelf maken recept een echte Zwitserse kaasfondue.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?