Kaaskoekjes van oude kaas
- Aantal: 24
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur 10 min
- Klaar in: 2 uur 20 min
Een super simpel hartig koekje met oude brokkel kaas, perfect voor bij de borrel.
Variatie met je kaaskoekjes
Deze kaaskoekjes met oude kaas zijn makkelijk te maken. Ze zijn lekker bros met een pittige smaak van de chili flakes. Wil je variëren met een andere kaas? Dat kan! Ik maak ze ook wel eens met cheddar kaas of een mix met parmezaan erbij. Ook lekker met maanzaad in plaats van sesamzaad.
Bereidingswijze kaaskoekjes met oude kaas
- Zeef de bloem in een kom, maak blokjes van de boter en meng samen met de bakpoeder tot een kruimige massa. Rasp de kaas en meng met het deeg samen met het paprikapoeder, chili flakes en de helft van het sesamzaad. Kneed tot een samenhangend deeg.
- Verpak in plastic folie en laat 2 uur in de koelkast rusten. Haal uit de koeling, verwarm de oven voor op 220 graden. Rol uit tot een lap van ½ cm dun. Steek uit in rondjes of snij vierkantjes en leg op de bakplaat. Bestrooi de koekjes met de rest van het sesamzaad en bak de koekjes in 8-10 min goudbruin. Laat afkoelen en serveer bij de borrel. Enjoy!
Meer kaas
Kaaskoekjes van parmezaanse kaas
Koekjes van kaas, super snel en simpel om te maken als topping op je gerecht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?