Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Knapperige koek
  • Aantal: Aantal 12
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 5 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 15 min
  • Kcal: Calorieën 63

Het makkelijkste en snelste hartige koekje met enkel parmezaanse kaas. Heerlijk als extra bite op een risotto, pastagerecht of een salade.

Kaaskoekjes maken

Eenvoudig, zó gemaakt uit de oven. Ik gebruik parmezaan en verder niets! Wil je wat variatie? Gebruik een paar blaadjes verse basilicum, snijd in reepjes en meng deze door de geraspte kaas voordat je de kaas in de oven schuift. Heerlijk hartig glutenvrij baksel wat zo ook prima als amuse door kan.

Ook lekker: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

3.4 van 66 stemmen
Recept afdrukken
Koekjes van geraspte kaas, knapperig, hartig koekje wat zó gemaakt is. Makkelijk recept met enkel kaas uit de oven.
Gang Bijgerechten, Borrelhapje
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 63

Ingrediënten

  • 40 gr Parmezaanse kaas of een mix van oude- of belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rasp de kaas.
  • Leg kleine hoopjes van de Parmezaanse kaas op het bakpapier met ruimte tussen de koekjes.
  • Bak de kaaskoekjes in 8 minuten goud en knapperig. Laat afkoelen en je knapperige topping is klaar!

Meer kaaskoekjes? Koekjes met oude kaas recept.

Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Dit recept valt onder

Meer kaashapjes

Kaassoufflé

Kaassouffle maken

De kaas is hét geheim! Een weekend snack met bite van Zwitserse kaas.

Kaaskoekjes met oude kaas

Kaaskoekjes met oude kaas

Koekjes met oude kaas, paprika en chiliflakes,

Kaasstengels maken

Kaasstengels maken

Stengels van bladerdeeg en kaas, een simpele klassieke borrelhap.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024