Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Kaaskoekjes van parmezaanse kaas

Knapperige koek
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Het makkelijkste en snelste hartige koekje met enkel parmezaanse kaas. Heerlijk als extra bite op een risotto, pastagerecht of een salade.

Kaaskoekjes maken

Eenvoudig, zó gemaakt uit de oven. Ik gebruik parmezaan en verder niets! Wil je wat variatie? Gebruik een paar blaadjes verse basilicum, snijd in reepjes en meng deze door de geraspte kaas voordat je de kaas in de oven schuift. Heerlijk hartig glutenvrij baksel wat zo ook prima als amuse door kan!

Ingrediënten

  • 40 gr parmezaanse kaas
  • evt een mix van oude- of belegen kaas

Bereidingswijze parmezaansekoekjes

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en rasp de kaas.
  2. Leg kleine hoopjes van de parmezaanse kaas op het bakpapier, laat wat ruimte tussen de koekjes.
  3. Bak de kaaskoekjes in 8 minuten goud en knapperig. Laat afkoelen en je knapperige topping is klaar!

Meer kaaskoekjes? Koekjes met oude kaas recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.4. van 53 stemmen.
Please wait...

Ook verrassende kaas hapjes

Kaassoufflé

Kaassouffle maken

De kaas is hét geheim! Een weekend snack met bite van Zwitserse kaas.

Kaaskoekjes met oude kaas

Kaaskoekjes met oude kaas

Koekjes met oude kaas, paprika en chiliflakes,

Kaasstengels maken

Kaasstengels maken

Stengels van bladerdeeg en kaas, een simpele klassieke borrelhap.

Meer kaas recepten