Kaaspoffertjes

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 15m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 30m

Wat is er nou lekkerder dan oer-Hollandse poffertjes? Kaaspoffertjes zijn een heerlijke variatie op het originele en welbekend gerecht. Maak deze kaaspoffertjes nu heel eenvoudig zelf klaar.

Ingrediënten

  • 200 gram oude kaas
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml melk
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels brandewijn
  • Boter
  • 50 gram roomboter

Bereidingswijze

Stap1

Snij de korstjes van de kaas en rasp het. Pak een kom en doe hier het zelfrijzend bakmeel en zout in. Meng het door elkaar en voeg al roerend de melk toe.

Stap2

Voeg ook de eieren één voor één al roerend toe. Roer 150 gram van de kaas en de brandewijn erdoorheen.

Stap3

Verhit een poffertjespan en vet hem in met een kwastje en wat boter. Giet het beslag in de pan en bak de poffertjes in 5 á 8 minuten gaar. Keer ze halverwege. Serveer de poffertjes met een klontje boter en de rest van de kaas.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab