Kaaspoffertjes recept

Hartige poffers
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Wat is er nou lekkerder dan oer-Hollandse poffertjes? Kaaspoffertjes zijn een heerlijke variatie op het originele en welbekend gerecht. Maak deze kaaspoffertjes nu heel eenvoudig zelf klaar.

Hartig hapje

Een heerlijk hartig hapje, poffertjes met kaas. Je zou ook nog 2 el brandewijn bij het beslag kunnen toevoegen voor extra smaak. Wil je er nu echt een feestje van maken? MET SPEK EN STROOP erbij!

Ingrediënten

  • 200 gr oude kaas
  • 1 tl zout
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml melk
  • 3 eieren
  • 50 gr roomboter + boter om in te vetten

Bereidingswijze

  1. 1Snij de korstjes van de kaas en rasp het. Pak een kom en doe hier het zelfrijzend bakmeel en zout in. Meng het door elkaar en voeg al roerend de melk toe.
  2. 2Voeg ook de eieren één voor één al roerend toe. En roer 150 gram van de kaas erdoorheen.
  3. 3Verhit een poffertjespan en vet hem in met een kwastje en wat boter. Giet het beslag in de pan en bak de poffertjes in 5 á 8 minuten gaar. Keer ze halverwege. Serveer de poffertjes met een klontje boter en de rest van de kaas.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...